Joan Tardà: «Si Pablo Casado pogués, ens afusellaria»

Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congrés, s’ha agafat al fet que Casado va afirmar que Puigdemont acabaria com Lluís Companys i «no es va disculpar»

Joan Tardà ha criticat durament Pablo Casado al Congrés dels Diputats
Joan Tardà ha criticat durament Pablo Casado al Congrés dels Diputats | CatalunyaDiari.cat

 

Joan Tardà ha criticat de forma duríssima Pablo Casado. El president del PP, de fet, s’ha erigit com un dels ‘enfants terribles’ de l’independentisme i, per això mateix, el portaveu de la formació republicana al Congrés ha optat per disparar, sense embuts, contra el nou líder popular. «Si el senyor Casado pogués, ens afusellaria», ha assenyalat Tardà.

Per fer aquesta contundent acusació, el mateix Tardà s’agafa al fet que Casado va afirmar que Puigdemont acabaria com Lluís Companys i «no es va disculpar». Des de la tribuna del Congrés dels Diputats, el mateix Tardà ha iniciat la picabaralla en retreure a Pedro Sánchez que està donant ales a l’extrema dreta per la seva manera d’actuar.

«No intercanviarem pressupostos per dignitat»

Joan Tardà, d’altra banda, s’ha mostrat d’allò més taxatiu en parlar de la reunió de Pablo Iglesias amb Oriol Junqueras. Per això mateix, doncs, Tardà ha deixat clar que només un gest real cap a l’independentisme serviria per desbloquejar els pressupostos espanyols, comptant amb el suport d’Esquerra Republicana i la CUP.

Pablo Casado, als passadíssos del Congrés
Pablo Casado, als passadíssos del Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

«No intercanviarem partides per drets, ni pressupostos per dignitat», ha reclamat Tardà amb la Cambra encesa per les seves declaracions anteriors i mentre explicava: «No fa falta que ens truquin, si no fan allò que els hem reclamat públicament. Esquerra no seurà a la taula de cap negociació».

Casado, sobre la visita d’Iglesias a Junqueras: «Fa vergonya aliena»

Potser Tardà ha respost a aquesta —també— taxativa directriu de Casado. «Em fa vergonya aliena veure que qui t’ha fet president t’estigui llençant aquesta advertència des de la presó», va relatar aleshores Pablo Casado mentre carregava directament contra Junqueras: «Fa vergonya que manin els presos a Espanya o que personatges com Otegui o Junqueras marquin la política pressupostària de l’Estat».


Comentaris

envia el comentari