Joan Tardà creu que la presidència de Pedro Sánchez pot obrir un procés de negociació amb Catalunya

El republicà ha insistit que la seva formació es troba als antípodes del PSOE, però ha reconegut que «sempre pot ser millor» un govern socialista que popular

Joan Tardà creu que, amb la presidència de Pedro Sánchez, cal passar «del diàleg a la negociació»
Joan Tardà creu que, amb la presidència de Pedro Sánchez, cal passar «del diàleg a la negociació» | CatalunyaDiari.cat

El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, s'ha mostrat confiat que amb l'arribada d'un nou president espanyol es pugui iniciar un procés de negociació amb la Generalitat. El republicà ha pronunciat aquestes paraules poques hores abans que es voti la moció de censura contra Mariano Rajoy, que convertirà Pedro Sánchez en president gràcies als suports de Podem, dels nacionalistes bascos, i d'ERC i el PDECat. 

«Hem aconseguit fer Govern, i ara cal construir la República. Les forces independentistes hem d'acumular forces per passar del diàleg a la negociació, i resoldre d'una vegada per totes la demanda del dret a l'autodeterminació», ha indicat el diputat, que ha insistit que «les relacions amb Catalunya han de ser bilaterals». «La multilateralitat autonòmica s'ha d'acabar per acceptar una negociació», ha indicat Tardà. 

Estem als antípodes del PSOE

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el diputat republicà ha destacat que «sempre pot ser millor» per a Catalunya que hi hagi un Govern del PSOE amb el suport de Podem, que un del Partit Popular que compti amb el suport de Ciutadans. En aquest sentit, i per defensar la decisió d'ERC de votar a favor de la moció de censura, ha assenyalat que «hi ha un bé superior que és fer fora el PP, el partit més corrupte d'Europa, i l'ariet de setge a les institucions catalanes». 

Joan Tardà insisteix que la seva formació es troba als antípodes del PSOE
Joan Tardà insisteix que la seva formació es troba als antípodes del PSOE | Cedida

 

Tot i això, en la mateixa línia que el portaveu d'ERC al Congrés, no ha amagat que els fa poca gràcia votar amb els socialistes, i ha insistit que la seva formació es troba «als antípodes del PSOE». «Són còmplices de la vulneració de drets civils i de l'aplicació de l'article 155», ha dit Tardà. 

La construcció de la República, el pròxim objectiu

Sobre el que pot passar a partir d'ara, Joan Tardà ha destacat que hi ha «un abans i un després de l'1 d'octubre», i ha insistit que ara el que es pretén és construir la República. «Som en un marc autonòmic, però políticament i estratègicament ja estem en la fase de construcció de la República, però no sé quants anys trigarem a fer-la efectiva», ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat que el que cal és «acumular forces i treballar per a les classes populars del país», per tal d'assolir una majoria independentista més sòlida. 

Sánchez es compromet a «normalitzar» les relacions amb Catalunya

Recordem que ahir, durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats, el socialista Pedro Sánchez es va comprometre a «normalitzar» les relacions amb Catalunyasi aconsegueix arribar a la presidència del govern espanyol. En aquest sentit, el líder del PSOE ha destacat que la seva formació creu en la descentralització autonòmica, com a signe d'estabilitat. Ara bé, ha insistit que això ha de comportar «la lleialtat a l'Estat per sobre de tot». 


Comentaris

envia el comentari