Joan Tardà, sobre el procés: «No avançarà fins que no el lideri ERC»

L’exportaveu d’ERC al Congrés creu que calen unes eleccions a Catalunya com més aviat millor

Joan Tardà, ex portaveu d'ERC, durant una entrevista a Ràdio 4
Joan Tardà, exportaveu d'ERC, durant una entrevista a Ràdio 4 | Twitter (@radio4_rne)

Joan Tardà, exportaveu d’ERC al Congrés, ha assegurat en una entrevista a ‘Ràdio 4’, recollida per Europa Press, que el procés independentista «no avançarà fins que el lideri ERC». A més, també ha afegit que calen unes eleccions a Catalunya com més aviat millor i així poder construir majories governamentals i parlamentàries més àmplies.

Tardà aposta pel diàleg, ampliant les majories

D’aquesta manera, a més, Tardà ha afirmat que no va contra cap partit i aposta per un Govern entre ERC, JxCAT, la CUP i els Comuns: «La cultura del no bloqueig és la cultura que s'ha de començar a imposar». Així, defensa el diàleg, ampliant les majories: «Si aquesta estratègia mereix que ens diguin botiflers, què hi farem. Ja he vist moltes coses», en relació amb les crítiques a Gabriel Rufián.

Per altra banda, en parlar sobre els desacords entre JxCAT i ERC al Govern, Tardà ha manifestat: «Em sembla que aquest Govern no és el Govern que ens fa més forts de cara a encarar els temps que vénen». En aquest sentit, creu que JxCAT té l'hegemonia cultural, però ja no té l'electoral, així que ERC tornarà a guanyar les eleccions generals a Catalunya el 10-N: «Si electoralment estàs en el centre de la taula, l'has d'assumir i t'has de creure que has de liderar el procés. Des del partidisme? No, intentant buscar majories».

A més a més, Tardà ha afegit que cal «desdramatiztar», perquè qualsevol procés que ha implicat un avanç en drets socials i llibertats sempre ha exigit moments difícils. També incideix en el diàleg: «No hi haurà solució si no som capaços d'establir un marc de diàleg que ens porti tard o d'hora a un marc de negociació i finalment a un acord que beneficiés a totes dues parts», afegint que «no hi ha solució sense el vistiplau del 50% dels catalans independentistes i no hi ha solucions sense integrar als catalans que no són independentistes».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari