Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Joaquim Forn confirma que serà candidat a l'alcaldia de Barcelona

L'exconseller d'Interior assegura que la seva candidatura serà «integradora, solvent i transversal»

Joaquim Forn ha confirmat aquest dimecres que serà candidat a l'alcaldia de Barcelona
Joaquim Forn ha confirmat aquest dimecres que serà candidat a l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

L'exconseller Joaquim Forn ha confirmat aquest dimecres que serà candidat a l'alcaldia de Barcelona. A través d'un comunicat compartit a primera hora del matí, l'extitular d'Interior assegura que la seva candidatura serà «integradora, solvent i transversal», i  també que ha pres aquesta decisió perquè és el seu «dret». «No fer-ho seria donar per bones les raons dels que han construït artificiosament la narrativa que em manté preventivament a presó», ha insistit.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Forn reconeix que  la seva actual situació d'empresonat «no és irrellevant», però assenyala que ha optat per mirar «més enllà d'aquesta conjuntura» perquè veu el seu projecte «necessari i imprescindible per a la ciutat de Barcelona». «Tinc Barcelona al cap i al cor, la conec, l'he trepitjat de dalt a baix», continua l'exconseller a la seva carta, on també afirma saber «distingir entre teoria i pràctica». 

Se sent «en igualtat de condicions» amb la resta de presos

Joaquim Forn torna a defensar la seva innocència, assenyalant que, malgrat estar tancat a presó preventiva des de fa més d'un any, se sent «en igualtat de condicions que la resta de persones» que també han presentat les seves candidatures a l'alcaldia de la ciutat comtal.

«Estar tancat no és cap avantatge, certament. Més aviat el contrari. Però seria deshonest amb mi mateix i amb la meva ciutat  si acceptés dòcilment que això és suficient per esberlar i impossibilitar la posada en marxa d'un projecte polític de transformació de Barcelona», assegura Forn. Sobre l'exconsellera Neus Munté, l'exconseller assegura que compta amb el seu «talent, experiència i compromís».  «Barcelona al mig i centre de tot, aquest és el nostre projecte», explica Forn. 

Valls suma a la seva candidatura la formació Lliures

El també candidat a l'alcaldia de la capital catalana Manuel Valls va sumar ahir un nou suport. Es tracta de la formació política Lliures, que va votar ahir en assemblea amb una àmplia majoria, del 67%, donar-li suport a l'exprimer ministre francès en la seva cursa electoral. A banda, Lliures també ha decidit presentar-se a les eleccions europees amb una candidatura de partits centristes de la resta d'Espanya. 

Manuel Valls va sumar ahir el suport del partit Lliures
Manuel Valls va sumar ahir el suport del partit Lliures | CatalunyaDiari.cat