IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Joaquim Forn demana que s'anul·li la seva declaració a l'Audiència Nacional

L'advocat de l'exconseller lamenta la falta de temps material per articular una defensa «de mínimes garanties»

Imagen de los consellers entrando a la Audiencia Nacional
Imatge dels consellers entrant a l'Audiència Nacional | Catalunya Diari

Joaquim Forn, l'exconseller d'interior cessat després de l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola, ha demanat a l'Audiència Nacional que anul·li la seva declaració i, en conseqüència, el seu empresonament, argumentant que no va existir temps material «per articular una defensa de mínimes garanties». Forn ha reclamat que el seu cas sigui traslladat al Tribunal Suprem i que sigui aquest qui assumeixi la causa contra el Govern de la Generalitat per rebel·lió.

L'advocat de Forn, Daniel Pérez-Esqué, ha presentat un escrit a l'Audiència Nacional en què lamenta la situació de «catedralícia indefensió» que va provocar la citació de la jutge Carmen Lamela a l'exconseller a causa de «l'irrisori» espai de temps que va transcórrer entre aquesta i l'hora de compareixença.

Comparacions premanents

No és la primera vegada en què, els advocats dels exconsellers empresonats denuncien aquesta «situació d’indefensió». En diferents programes de ràdio i televisió els dies posteriors als fets, els advocats defensors van lamentar que se’ls hagués enviat el document de la citació —d'una extensió total de 120 pàgines— amb menys de 24 hores de marge per preparar una defensa adient per als seus clients.

A més, la comparació amb el tracte rebut per part de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i Joan Josep Nuet, entre d’altres, en el seu judici davant el Tribunal Suprem, ha evidenciat les diferències entre uns procediments i els altres.


Comentaris

envia el comentari