Joaquim Forn opta per no declarar davant del jutge Pablo Llarena

L'exconseller d'Interior s'ha quedat finalment al calabós de l'Audiència Nacional

Joaquim Forn, abans del seu empresonament
Joaquim Forn, abans del seu empresonament | cedida

L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, ha optat finalment per no parlar, i s'ha quedat al calabós de l'Audiència Nacional. Forn estava citat aquests dimarts, 20 de març, per assistir assistit presencialment a una vista davant la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem, formada per tres magistrats — Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde—.  

Forn, qui està empresonat a Estremera des del passat 2 de novembre, ha estat citat a les 10.00 hores, a partir de les quals els magistrats han analitzat el recurs presentat per la seva defensa contra la interlocutòria dictada el passat 2 de febrer, en què el jutge Pablo Llarena va denegar-li la llibertat, argumentant que existia risc de reiteració delictiva.

D'altra banda, el número dos de Junts per Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Sànchez també està citat aquest matí després que la seva defensa presentés un recurs contra la interlocutòria que Llarena va dictar el passat 6 de febrer pels mateixos motius que Forn, és a dir, existia risc de reiteració delictiva. 

Forn dona positiu en el test de la tuberculina

També cal recordar que la setmana passada, la defensa de Forn va presentar un escrit en què es demanava la seva posada en llibertat, després que Joaquim Forn donés positiu en el test de la tuberculina. 

Un fet que el Ministeri de l'Interior, que ràpidament va desmentir que l'exconseller patís tuberculosi, va assegurar que sol passar perquè en algun moment de la seva vida, possiblement de nen, per exemple prenent llet de vaca, ha estat en contacte amb el bacteri de la tuberculina. 

Així doncs, i davant d'aquest fet, el metge d'Estremera com d'altres metges van recomanar-li que fes un tractament amb antibiòtic i que el millor és que estigués fora de la presó. Per aquest motiu, en l'escrit que es va presentar la setmana passada, es demanava la seva posada en llibertat al·legant aquesta raó. No obstant això, la Fiscalia va respondre que era possible administrar el tractament de la quimioprofilaxi des de la presó mateix i que fossin els mateixos serveis sanitaris de la presó els que se n'encarreguessin. 


Comentaris

envia el comentari