ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Joaquim Forn va optar per no comparèixer davant del jutge Pablo Llarena perquè els trasllats li provoquen «pànic»

La dona de l'exconseller, Laura Masvidal, ha explicat que va ser aquest el motiu de la seva sorprenent decisió

Joaquim Forn, al pati dels tarongers de la Generalitat
Joaquim Forn, al pati dels tarongers de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

Joaquim Forn no està passant per un bon moment, i és que continua a la presó d'Estremera i, per si això fos poc, podria haver donat positiu en tuberculina, cosa que indicaria que pateix tuberculosi. Ahir mateix l'exconseller d'Interior havia de comparèixer davant del jutge Pablo Llarena per defensar la seva posada en llibertat però, sense cap avís previ, va optar per no parlar, i es va quedar al calabós de l'Audiència Nacional. 

Una decisió que ningú va entendre, i és per això que la seva dona ha volgut aclarir-ho dimarts a la nit, davant dels micròfons de RAC 1. «El meu marit ha portat fatal el tema dels trasllats, ha estat duríssim», ha explicat Laura Masvidal, que ha afegit que a la presó se l'ha protegit de les humiliacions, però que els trasllats li han «suposat una commoció molt important». 

En aquest sentit, Masvidal ha assegurat que l'exconseller ha acabat tenint pànic a qualsevol trasllat. «Cada vegada li agafava un pànic terrible, claustrofòbia, marejos», ha confessat la dona. De fet, tot i que en un primer moment es va dir que era una tàctica de la defensa, tenint en compte que la Fiscalia va demanar la seva llibertat sota fiança de 100.000 euros,en realitat va ser aquest el motiu de la seva negativa a declarar. 

Va demanar no comparèixer, però el van portar igualment al Suprem

De fet, l'exconseller, que ha pogut parlar amb la seva dona dimarts a la nit després de tornar a Estremera, va sol·licitar no comparèixer davant del jutge Pablo Llarena, però la lentitud dels tràmits burocràtics van fer que l'ordre de trasllat arribés igual. És per això que la Guàrdia Civil va portar Forn als calabossos i, una vegada allà, va demanar revocar la petició de no compareixença, que li va ser denegada.

En definitiva, Joaquim Forn va ser traslladat inútilment. La seva dona ara té esperances que torni a casa, i és que el positiu que va donar en tuberculina podria facilitar aquesta opció. «Jo a casa l'espero. No sé si estic preparada o no, perquè fa mesos que estic amb una gestió emocional a nivell personal i col·lectiu exageradíssima, però l'esperem ansiosament», ha explicat Laura Masvidal. Ara, falta saber si Pablo Llarena ho farà possible.


Comentaris

envia el comentari