Jordi Cuixart: «El nostre apropament no és cap victòria»

Llarena està d'acord amb l'apropament de Bassa, Forcadell, Cuixart i Sànchez a Catalunya

Jordi Cuixart, en una concentració a Barcelona
Jordi Cuixart, en una concentració a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

«El nostre apropament no és cap victòria». Aquestes han estat les taxatives paraules del líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en referència al trasllat a presons catalanes que els polítics i activistes catalans podrien viure en els pròxims mesos. A través d’una nova carta escrita des de la presó de Soto del Real, Cuixart ha al·legat, doncs, que no es tracta d’una victòria.

Tot i això, el mateix Cuixart ha reconegut que el trasllat representaria «una millora per les nostres famílies i amics», tot i que reconeix que el jutge Pablo Llarena, qui va aprovar el trasllat de Sànchez, Cuixart, Forcadell i Bassa el passat dijous, només fa que «complir la llei».

«La nostra llibertat no és cap moneda de canvi»

Ha estat el clam de Jordi Cuixart mentre al·legava que «ni una concessió és vàlida en democràcia». En aquest sentit, l’activista i màxim responsable d’Òmnium Cultural ha recordat que «no hem comès cap delicte», tot i que fa més de 8 mesos que estan a Soto del Real.

Per això mateix, Cuixart ha revelat: «L’única solució possible per acabar aquesta injustícia és la fi de la repressió (...) i l’arxivament de les causes, l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats».

Òmnium i l'ACN reparteixen un milió de paperetes oficials de l'1-O durant la 'Marató per la Democràcia'
Òmnium i l'ACN reparteixen un milió de paperetes oficials de l'1-O durant la 'Marató per la Democràcia' | Omnium cultural

 

Un diàleg «realment sincer»

Sense pactes i sense concessions prèvies. Això és el que demana Cuixart des de la presó sobre el diàleg entre l’executiu català i el govern espanyol. «Un diàleg realment sincer, constructiu i basat en la confiança, sense exigir renúncies a l’altre», ha comentat Cuixart.

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, damunt la furgoneta de la Guàrdia Civil el 20-S
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, damunt la furgoneta de la Guàrdia Civil el 20-S | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, aquest ha clos la seva carta afegint: «Qualsevol solució política duradora no pot ignorar ni construir-se contra la voluntat democràtica del poble de Catalunya».


Comentaris

envia el comentari