TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Jordi Cuixart demana no caure «en cap frustració» després de la decisió de Llarena de mantenir a presó Joaquim Forn

El líder d'Òmnium Cultural publica un primer missatge al seu compte de Twitter des que va entrar a Soto del Real

 

Continuen les reaccions a la decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de mantenir a presó l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, tot i haver renunciat al seu escó al Parlament de Catalunya. Si aquesta tarda l'expresident Carles Puigdemont denunciava el que considera «una violació escandalosa dels drets civils i polítics» de Forn, ara ha estat el torn del líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, de sumar-se a les crítiques a aquesta decisió. 

Cuixart demana no caure «en cap frustració»

En un missatge publicat al seu perfil de Twitter, el primer des que va ingressar a la presó de Soto del Real, l'activista i coneguda cara del sobiranisme demana contenció, i envia «tot l'amor» a Joaquim Forn i a la seva família. «No caiguem en cap frustració. Sobretot: esperança, esforç, generositat i més diàleg que mai. Tot l'amor a Joaquim Forn i a la seva família», ha estat el missatge de Jordi Cuixart. 

 

L'expresident Puigdemont, molt indignat per la decisió de Llarena

El missatge de Jordi Cuixart és força diferent del de l'expresident del Govern, Carles Puigdemont, que ha denunciat a través del seu perfil a la xarxa social mencionada el que considera una «violació escandalosa dels drets civils i polítics» de Joaquim Forn.

 

«L'argument per mantenir en Joaquim Forn a presó és una violació escandalosa dels drets civils i polítics. Fa de la presó preventiva un mecanisme de segrest i coacció d'idees legítimes i democràtiques, que en Quim ha defensat i practicat de manera pacífica, convivencial i respectuosa», ha escrit Puigdemont. 

 

 

Conversant a través de cartes amb Jordi Évole

Aquesta publicació de Jordi Cuixart arriba després de saber-se que el líder d'Òmnium Cultural s'ha comunicat a través d'unes cartes amb el conegut periodista català Jordi Évole. De fet, el presentador ha tret la seva cara més sensible, en assegurar que, si bé no coneix «molt» Cuixart, encara menys ho fan «els que durant aquests tres mesos t'han qualificat de persona violenta». «Que poc et coneixen», va exclamar Évole. 

 

En aquest sentit, el periodista va reconèixer que van «discrepar de com estaven anant les coses a Catalunya i a Espanya», però matisant que «era una discrepància còmplice». Després de sortir a la llum aquesta conversa epistolar amb Cuixart, Évole ha rebut nombroses crítiques a les xarxes socials. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris