Jordi Cuixart no descarta veure més independentistes empresonats

El líder d'Òmnium Cultural ha concedit una entrevista des de la presó de Lledoners

Jordi Cuixart, en una concentració a Barcelona
Jordi Cuixart, en una concentració a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Jordi Cuixart manté la presidència d’Òmnium Cultural malgrat ser a la presó de Lledoners. El líder independentista va ser l’únic dels actuals empresonats que no anava en cap llista política i aquest diumenge en una entrevista des del centre penitenciari català ha assegurat que seria absurd «posar-nos com a límit la presó o les amenaces de violència per part de l’Estat», manifestant que hi podria haver nous polítics independentistes empresonats.

El líder d’Òmnium ha volgut remarcar el caràcter pacífic del moviment independentista, assegurant a més a més que ningú «és imprescindible». «La prioritat no pot ser sortir de la presó, la prioritat és avançar en la solució del conflicte polític. I en aquest camí tots som importants i ningú és imprescindible. Sempre explico que la gent ens aplaudia durant els mítings i ens donava les gràcies pel carrer perquè confiava que, arribat el moment difícil, aguantaríem amb coratge i dignitat», ha explicat Cuixart des de Lledoners.

Cuixart no acceptarà cap tipus de condemna:

«La Fiscalia ha de retirar tots els càrrecs, només ens val l’absolució. S’han inventat un relat basat en una violència inexistent. Així ho reconeix tant Amnistia Internacional com un centenar de catedràtics de dret penal. No som la representació de cap derrota», diu Cuixart, que encara va més enllà:

«No acceptaré cap tipus de condemna i no ho puc fer per respecte als més de 125.000 socis que fan confiança a l’entitat, per la memòria dels nostres fundadors, pels 56 anys d’història i perquè, humilment, vull poder mirar als ulls el meu fill el dia que surti d’aquí i dir-li que ho vaig donar tot perquè ell pugui viure en una democràcia».

Cuixart cataloga el judici de purament «polític»: «Soc a la presó per exercir drets bàsics com el de manifestació i reunió i la llibertat d’expressió. I això només passa en països amb democràcies molt dubtoses».

La primera diada de Cuixart des de la presó

Aquest 11 de setembre de 2018 Jordi Cuixart viurà la seva primera diada tancat. Serà de ben segur un dia especial a Lledoners. Tot i això, Cuixart no es deixa endur per la tristesa i assegura que la viurà «amb molta dignitat i amb un cert orgull compartit». Tot i això, assegura que trobarà a faltar certes coses: «M’enyoraré de no poder saludar la gent durant la manifestació i perdre’m el concert de la 18a Festa de la Llibertat però ja fa molt temps que he après a no estar trist sinó sentir-me feliç de saber que no estem sols»


Comentaris

envia el comentari