Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart sortint de la presó de Lledoners

Jordi Cuixart podria gaudir d'un nou permís penitenciari de 72 hores

La presó de Lledoners ha aprovat una nova proposta de permís, que enviarà al jutge perquè sigui estudiada

Jordi Cuixart podria sortir novament de la presó  de Lledoners, segons 'Nació Digital'. El centre penitenciari català ha decidit concedir a l'activista i president d'Òmnium Cultural una nova proposta de permís, aquest cop de 72 hores. Ara, el document serà enviat al jutjat de vigilància penitenciària, que decidirà si finalment Cuixart pot sortir en llibertat per unes hores o no. Els presos classificats en segon grau i que hagin complert almenys una quarta part de la condemna poden gaudir de permisos penitenciaris fins a un total de 36 dies naturals en un màxim de set dies consecutius.

Sànchez, que sortirà a partir de demà, sol·licita un segon permís

Jordi Sànchez, per la seva banda, també té un permís i preveu sortir a partir del 25 de gener, per motius familiars. L'exdirigent de l'ANC ha demanat també un segon permís de 72 hores —idèntic al de Cuixart—, que també requereix la ratificació del jutjat de vigilància penitenciària.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, va explicar que abans de tornar a entrar al centre penitenciari bagenc Cuixart va deixar un missatge per ell i per la resta de l'independentisme. «Hi ha 3 milions de presos polítics al món. I que som uns afortunats per poder seguir lluitant per la llibertat», va escriure al seu compte de Twitter.

També et pot interessar...