Jordi Cuixart afirma que no vol sortir de presó sinó lluitar per la democràcia

El president d'Òmnium Cultural ha fet una crida a defensar la llibertat d'expressió i els drets civils i polítics dels catalans

Imatge d'arxiu de Jordi Cuixart.
Imatge d'arxiu de Jordi Cuixart. | CatalunyaDiari.cat

Jordi Cuixart ha llençat un nou missatge des de la presó de Lledoners, pocs dies abans que compleixi el primer aniversari del seu empresonament i quan el Suprem ja ultima el seu judici i el de la resta d’independentistes empresonats. El líder d'Òmnium Cultural ha explicat que el seu objectiu no és aconseguir la llibertat sinó defensar els valors democràtics a Catalunya.

Cuixart ha escrit en el seu compte de Twitter, fent referència al debat sobre l'indult iniciat per la delegada de Govern Teresa Cunillera, que vol deixar clar que: «no som aquí per sortir de la presó, sinó per seguir lluitant per la defensa de la democràcia, la llibertat d'expressió i el ple exercici de drets civils i polítics de Catalunya».  

«No acceptaré cap tipus de condemna» 

Així de contundent va parlar fa uns dies el mateix Cuixart sobre el seu futur judicial. El líder d'Òmnium va afirmar que no podia acceptar cap condemna «per respecte als més de 125.000 socis que fan confiança a l’entitat, per la memòria dels nostres fundadors, pels 56 anys d’història» de l'organització que presideix. 

També va exigir a la Fiscalia que retirés tots els càrrecs, ja que considera que el seu és un judici «polític», basat en un relat de violència inexistent i que ell es a la presó per «exercir drets bàsics com el de manifestació i reunió i la llibertat d’expressió», fet que és propi de països «amb democràcies molt dubtoses».

Fer una nova «aturada de país com la del 3-O»

Fa pocs dies, Txell Bonet la dona de Cuixart feia aquesta proposta si el Tribunal Suprem acabava condemnant els polítics independentistes presos, repetir una concentració a la del 3 d'octubre de 2017. Bonet no es mostrava gaire optimista i va afirmar que si no es produeix l'absolució, caldrà «no quedar-nos quiets, fer alguna cosa, i fer-les en paral·lel, totes sumaran».


Comentaris

envia el comentari