rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Jordi Évole fa ús de la ironia i es disculpa per les seves «mancances» a l'hora de parlar en castellà

El presentador de 'Salvados' ha aprofitat una connexió en directe al programa 'El Rojo Vivo' per dir la seva
Jordi Évole i Mariano Rajoy durant una entrevista al programa 'Salvados' | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest passat dijous, 15 de febrer, es coneixia la notícia que el Ministeri d'Educació estudiava si en l'aplicació del 155, pot modificar les normes de preinscripció escolar i incloure, en l'imprès que omplen les famílies, una casella perquè els pares puguin escollir el castellà com a llengua vehicular amb què volen escolaritzar els seus fills

 

En aquest context, el periodista Jordi Évole ha volgut dir la seva. Fent ús de la ironia, Évole ha aprofitat una connexió en directe al programa de La Sexta 'Al Rojo Vivo' per demostrar que la immersió lingüística assoleix el seu objectiu final, és a dir, garantir que els escolars catalans acabin l'etapa escolar amb ple domini del català i el castellà. 

Évole es disculpa pel seu castellà

Així doncs, i a tall de broma, el periodista s'ha disculpat per les seves «mancances» a l'hora de parlar en castellà. «Demano disculpes pel meu castellà, que veureu que el parlo amb dificultats, perquè jo em vaig educar en la immersió lingüística a Catalunya i ja veieu que tinc moltíssimes dificultats per expressar-me en castellà». 

 

 

 

«Sens dubte» s'acabarà amb la immersió lingüística

A primera hora d'aquest divendres, 16 de febrer, el portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que «sense dubte» lluitaran per acabar amb la immersió lingüística de Catalunya. En aquest sentit, ha fet referència que mitjançant l’article 155 de la Constitució, aconseguiran l’objectiu marcat de convertir el castellà en la llengua vehicular dins del territori. «Ho farem», sentenciat el representant.

 

 

«Estudiem com fer-ho», ha iniciat Méndez de Vigo, «però sense dubte ho farem». D’aquesta manera, ha assegurat que busquen «garantir que els pares puguin escollir la llengua vehicular dels seus fills», continuant així amb el discurs estatal d’aconseguir que les aules catalanes s’equilibri, o inclòs se superi, l’ús del castellà respecte al català. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris