Els 'Jordis' podran demanar el primer permís penitenciari per Nadal

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són els processats que més temps fa que estan a presó, i d'aquí a tres mesos hauran superat una quarta part de la condemna

Els 'Jordis' podran demanar el primer permís penitenciari en 3 mesos
Els 'Jordis' podran demanar el primer permís penitenciari en 3 mesos | Cedida

Finalment, el Tribunal Supremha condemnat Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a un total de nou anys de presó a cadascú. Tenint en compte que són els processats que més temps fa que han estat empresonats, això implica que en tres mesos podran gaudir dels primers permisos penitenciaris. En total, els activistes fa 728 de dies que han estat empresonats, i en un total de 93 dies hauran complert una quarta part de la seva condemna, i podrien passar les Festes de Nadal amb les seves famílies. 

Gairebé un quart de condemna complerta

La condemna per sedició de Cuixart i Sànchez dictada per la Sala Penal del Tribunal Suprem és la més baixa de tots els processats perquè quan van tenir lloc els fets de l'1-O per la declaració unilateral d'independència cap dels dos ostentava un càrrec d'autoritatEls 'Jordis' van ser els primers a ser empresonats quan Carmen Lamela, la jutgessa de l'Audiència Nacional, així ho va establir com a mesura cautelar el passat 16 d'octubre de 2017 i posteriorment el magistrat Pablo Llarena va confirmar-ho un cop la causa va passar al Tribunal Suprem. 

És a dir, tant Sànchez com Cuixart porten ja 728 dies a la presó i en tres mesos compliran la quarta part de la condemna de nou anys que finalment els han imposat , segons ha avançat 'El Español'. Així, d'aquí a 93 dies podran gaudir dels permisos de sortida que, segons la normativa penitenciària, s'apliquen al cap de quatre mesos i per bona conducta i aquests seran de fins a set dies de duració, sense superar els 36 dies a l'any pel segon grau i 48 dies a l'any pel tercer grau.

Així, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart podran demanar un permís penitenciari per poder passar les festes de Nadal amb la seva família. Per altra banda, el pròxim mes de juny Joaquim Forn complirà la quarta part de la seva condemna de deu anys i mig de presó, mentre que Oriol Junqueras, condemnat a tretze anys, ho farà el gener de 2021 i Carme Forcadell, condemnada a onze anys i mig, el febrer de 2021.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari