Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, reunit el 10 de gener de 2020.

Jordi Puigneró, el nom que guanya força com a possible candidat de JxCat a la Generalitat

Puigneró recrimina una falta de «valentia» a Roger Torrent per la retirada de l'acta de diputat a Quim Torra

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, reunit el 10 de gener de 2020.
El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública,  Jordi Puigneró, sona cada cop amb més força en les travesses de candidat de JxCat  a les eleccions autonòmiques que el president Torra va anunciar per enguany, un cop s'hagin aprovat els pressupostos. Puigneró, iniciat a la política municipal —a Sant Cugat del Vallès— a les files de Convergència Democràtica de Catalunya, és conseller des del mes de maig de 2018.

Ben posicionat entre l'herència convergent i Puigdemont

De perfil discret, en els darrers mesos ha forjat una bona relació amb l'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, líder de JxCat. Les seves reunions a Waterloo són periòdiques i prova d'aquesta amistat és que Puigneró va ser l'únic conseller de la Generalitat present al dinar d'estiu amb amics que Puigdemont va celebrar l'agost passat a Waterloo. Tot i que el nom de Damià Calvet, unit a Puigneró per una estreta amistat, segueix estant ben posicionat, el del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública guanya força amb el pas de les setmanes.

El que és clar és que JxCat haurà de triar en els propers dies i setmanes qui serà el candidat a la Generalitat. El lideratge simbòlic de Puigdemont o les opcions Calvet o Puigneró semblen tenir més opcions. Elsa Artadi s'autodescartava dijous; Laura Borràs ha quedat enrere en la cursa a causa de la seva investigació judicial i el retorn d'Artur Mas sembla poc probable.  L'espai postconvergent s'haurà de definir en breu.

Puigneró, entrevistat a RAC1 aquest divendres

Mentrestant, Puigneró ha estat entrevistat avui a 'RAC1', una visibilització que ha donat encara més ales a les especulacions que l'apunten com a possible cap de cartell de JxCat. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha acusat el president del Parlament, Roger Torrent, de manca de «valentia» per l'episodi de la retirada de l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra.

El conseller ha afirmat que la decisió de Torrent de «no obeir» a l'hora de mantenir-se «ferms en la defensa» de l'acte de diputat de Quim Torra va provocar una «crisi de confiança». «Un seguit de desconfiances han estat la gota que ha fet vessar el got», ha afegit.

També et pot interessar...