Jordi Pujol: «Un país o el construïm entre tots o no el construïm»

L'expresident convergent ha assenyalat que un partit no pot fer «el que li doni la gana» encara que tingui majoria, sinó que necessita col·laborar amb tothom

L'exresident Jordi Pujol ha assenyalat que és necessari treballar entre tots per «fer país»
L'expresident Jordi Pujol ha assenyalat que és necessari treballar entre tots per «fer país» | Cedida

L'expresident Jordi Pujol ha advertit aquest dimarts que un partit necessita la col·laboració de tothom per governar, encara que gaudeixi d'una majoria parlamentària. Durant una intervenció seva en un acte celebrat al Reial Cercle Artístic de Barcelona, al qual també ha assistit la seva dona, Marta Ferrusola, l'exdirigent convergent ha assenyalat que quan el seu partit tenia una majoria al Parlament també va dialogar amb altres formacions com, per exemple, el PSC.

«Un país o el construïm entre tots o no el construïm»

«Un país no el podem tirar endavant només a base que un partit amb majoria faci el que li doni la gana», ha insistit Pujol, que també ha assenyalat que «un país o el construïm entre tots o no el construïm». En aquest sentit, ha assegurat que «hem d'estar tots disposats a acceptar i demanar la col·laboració de tothom que vulgui participar». Per a l'expresident, el més important per «fer país» són la identitat i la cultura, però també l'Estat del Benestar, la política econòmica i el poder polític i la independència. 

L'expresident considera que és molt important que els ciutadans visquin bé, i per això ha assenyalat que «una de les coses que la Generalitat reclama més» és recuperar les lleis socials, com la llei catalana de la pobresa energètica o la d'emergència habitacional. «Hi ha gent a Catalunya en una situació molt extrema», ha recordat, assenyalant que la majoria són gent gran, com la dona de Reus que va morir en un incendi a casa seva en intentar fer llum amb una espelma. 

Jordi Pujol va instar la societat a seguir les seves «petjades»
Jordi Pujol va instar la societat a seguir les seves «petjades» | CatalunyaDiari.cat

 

Va convidar els polítics a seguir les seves «petjades»

No es tracta del primer cop que l'expresident convergent insta els actuals dirigents polítics a recuperar el seu llegat. Durant una intervenció seva en un acte d'homenatge el passat mes de maig, Jordi Pujol va assenyalar que durant el seu mandat es van dur a terme «petjades de llibertat», i que Catalunya no pot acabar esdevenint un «oasi decadent». En aquest sentit, va instar a seguir els seus passos, i es va mostrar «insatisfet i dolgut» per l'escàndol del patrimoni amagat a Andorra que va tacar la seva imatge. 


Comentaris

envia el comentari