Jordi Sànchez accepta ser novament candidat a la presidència de la Generalitat

En resposta, Junts per Catalunya l'ha proposat oficialment
Jordi Sànchez, abans d'entrar a l'Audiència Nacional | CatalunyaDiari.cat

 

El número dos de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha acceptat, a través d'una carta, ser novament candidat a la presidència de la Generalitat, tal com han demanat aquest matí Carles Puigdemont i Jordi Turull. En una carta dirigida a la seva formació, Sànchez assegura que la resolució del Comitè de drets Humans de l'ONU «obre una escletxa i una garantia» per tal de presentar el seu programa de Govern i ser sotmès a votació. 

 

En resposta a les seves paraules, Junts per Catalunya ha proposat oficialment l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana com a candidat a presidir la Generalitat de Catalunya. El diputat insisteix, en la seva missiva, que la proposta d'investir-lo «és una decisió justa jurídicament i necessària políticament»

Considera que l'Estat espanyol «no té altra opció que respectar la resolució»

«És evident que l'Estat espanyol no té altra opció que fer respectar la resolució», assegura. Sànchez també afegeix que, en cas de no fer-ho, s'evidenciaria que «l'Estat espanyol no és una democràcia consolidada», i que es vulneren els «drets polítics dels adversaris polítics del govern espanyol», a més d'amenaçar seriosament la «llibertat d'expressió». 

 

Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

«Voldria comptar amb el suport dels meus companys i companyes de grup», continua Sànchez, que es posa «al servei de l'estratègia col·lectiva». «Us comunico oficialment la meva plena disposició a afrontar el debat d'investidura», insisteix. Amb tot, aprofita per assenyalar que està «al corrent» de la carta que Carles Puigdemont ha enviat a Junts per Catalunya aquest matí, i per agrair a Jordi Turull la seva «generositat». 

Sànchez compta amb el suport de Puigdemont i Turull

Les paraules de Jordi Sànchez arriben en un matí intens en el panorama polític, amb diverses missives publicades amb molt poc temps de diferència. La primera ha estat de Carles Puigdemont, que ha demanat investir l'expresident de l'ANC perquè es tracta d'una «oportunitat», gràcies a la resolució de l'ONU, i per «reparar el dany causat». 

 

Imatge d'arxiu de Jordi Turull arreglant el llaç groc que hi ha al seient que hauria d'ocupar Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

Poc després Junts per Catalunya també feia pública una carta de Jordi Turull, on l'excandidat a presidir la Generalitat defensava la candidatura de Sànchez, i retirava la seva candidatura. «De manera provisional, i en funció de com es desenvolupin els fets, retiro la meva candidatura a la presidència de la Generalitat», ha escrit Turull.