Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Sànchez assegura que els acusen de rebel·lió per tenir-los «ara» a la presó

L'expresident de l'ANC ha assenyalat que a l'Estat no li caldrà la condemna per «mostrar el seu poder»

Jordi Sànchez ha assegurat que l'acusen de rebel·lió per poden mantenir-lo a presó
Jordi Sànchez ha assegurat que l'acusen de rebel·lió per poder mantenir-lo a presó | CatalunyaDiari.cat

 

Amb el judici contra els líders del procés independentista cada cop més a prop, els principals acusats ja preparen el terreny per a les seves defenses.  Des que es va decretar el seu empresonament provisional, polítics com Jordi Turull i Joaquim Forn, o activistes com Jordi Sànchez van llançar dures crítiques contra aquesta decisió, arribant fins i tot a iniciar una vaga de fam per denunciar els fets. Aquest dimarts, amb tot, Sànchez ha tornat a carregar contra el seu empresonament, a través del seu perfil de Twitter. 

Més notícies relacionades: Aragonès, des de Mas d'Enric: «Esperem que aquest digui l'últim Nadal amb presos»

«No els caldrà la condemna per mostrar el seu poder»

«Que siguin injustos no vol dir que siguin imbècils», comença el missatge de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Jordi Sànchez també assegura que les acusacions de rebel·lió corresponen a la intenció de tenir-los «ara a la presó». «La condemna per rebel·lió no els caldrà per mostrar el seu poder», conclou la seva publicació. 

«Passaran les festes en una cel·la i sense els seus fills»

Cal recordar que aquests dies han estat especialment durs per als presos independentistes, ja que han hagut de passar la jornada de Nadal i també la de Sant Esteve als seus respectius centres  penitenciaris. En aquest sentit el republicà Gabriel Rufián va denunciar la situació el passat 24 de desembre, amb un missatge compartit a les xarxes i que ràpidament s'ha tornat viral. 

«Avui passaran la nit en una cel·la i sense els seus fills nou persones per un referèndum. Seran festes però no felices», va escriure Rufián, que també va demanar que als seus «carcellers»  els pesi «la consciència cada nit que els queda».