Jordi Sànchez assegura que «segueix fort» i que té «llum als ulls i força al braç» malgrat la decisió del jutge de deixar-lo a presó

El jutge Pablo Llarena ha decidit deixar-lo a presó per un suposat risc de reiteració delictiva

 

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha volgut enviar un missatge als catalans des del compte de Twitter que fa servir ell i el seu equip des que està a la presó, just després de saber que el Tribunal Suprem en mantindrà empresonat de forma preventiva.

 

«Malgrat la decisió judicial segueixo fort. Llum als ulls i força al braç», ha publicat el compte de Sánchez. El president de l’ANC és un dels quatre que, junt a Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Joaquim Forn, seguiran a la presó després de la decisió del magistrat, feta pública aquest dilluns al matí.

Moltes reaccions a les xarxes

No ha estat l'únic, i és que nombroses cares de la política catalana han volgut compartir les seves opinions a Twitter després de saber-se la decisió del magistrat. La directora de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha volgut solidaritzar-se amb els que continuen a presó, assegurant que no descansaran fins que «no tornin tots». 

 

Al mateix temps, el candidat del PP català a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol, ha assegurat a la mateixa xarxa social que la decisió del magistrat demostra que la Constitució «no és un xiclet que es pugui estirar fins a permetre la independència». 

 

En canvi, per al líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, la decisió de mantenir Junqueras, Forn i els Jordis empresonats és una «mala notícia», perquè el seu desig era que tots els consellers cessats sortissin en llibertat. «La llibertat s'hauria hagut d'estendre al conjunt de membres i als Jordis», ha assegurat el socialista.