Jordi Sànchez demana a Borrell «que no menteixi» sobre els polítics empresonats

El diputat de JxCat ha afirmat que si es troben en aquesta situació, no és «per culpa dels que són a Bèlgica, Escòcia o Suïssa»

Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez
Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez | CatalunyaDiari.cat

El diputat de JxCat, Jordi Sànchez, s'ha dirigit al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, en un article escrit per ell i publicat aquest dilluns a 'La Vanguardia' que ha titulat: «Posi seny, ministre». En el seu text ha demanat a Borrell «que no menteixi» sobre el motiu pel qual ell i la resta de polítics catalans es troben a la presó.

«No digui mai més que estem a la presó per culpa dels que són a Bèlgica, Escòcia o Suïssa. Perquè vostè sap que no és veritat», ha demanat Sànchez al ministre. En la mateixa línia continua recriminant a Borrell: «Vostè ha de saber que la privació de llibertat no es pot aplicar contra una persona pel suposat comportament d'una tercera».

Jordi Sànchez demana que no s'intentin explicar «coses injustificables»

«No és veritat que jo sigui a presó perquè el president Puigdemont sigui a Waterloo», continua dient Sànchez. «Entenc perfectament que busqui raons per justificar la nostra presó. Les coses difícils d'explicar han de ser una vegada i una altra justificades, ho sabem tots. Així i tot, les coses injustificables mai es podran explicar», afirma.

I és que, així com ell explica, la presó li va ser decretada al diputat de JxCat abans de l'exili de qualsevol dels polítics catalans, «ni tan sols cap membre del govern havia estat citat a declarar», explica.

Imatge d'arxiu de Josep Borrell
Jordi Sànchez es dirigeix al seu text al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell | CatalunyaDiari.cat

 

D'altra banda, demana al ministre que posi «seny» en tota aquesta situació. «És un gran professional de la política i és reconegut com una persona amb molts recursos al seu abast per sortir dels combats dialèctics», diu, i afegeix: «L'escàndol d'aquest procés judicial els acabarà devorant. Vostè que pot, senyor ministre, ajudi a posar seny».

Sànchez defensarà «on faci falta» els drets i les llibertats

«No tinc por. No m'agrada la presó i em dol sobretot per la meva família. Però defensaré on faci falta els drets i les llibertats que se'ns estan trepitjant. I ho faré davant el tribunal quan toqui», afirma Sànchez dirigint-se de nou al ministre d'Afers Exteriors.

«La meva llibertat té per a mi tot el valor del món, però la defensa de la llibertat d'expressió i el dret a la manifestació pacífica té tot el valor del món per a milions de persones», assegura el polític, qui acaba escrivint que «permetre que la gent voti, s'expressi i es manifesti pacíficament és l'essència de la democràcia».


Comentaris

envia el comentari