Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Jordi Sànchez es converteix en candidat ferm de la Crida

El PDeCAT i la Crida mantindran personalitat jurídica pròpia i hauran de trobar un nou encaix

Jordi Sànchez candidat ferm per la presidència de la Crida | Cedida

 

Jordi Sànchez es posiciona com a president de la Crida i proposa de número dos al diputat de Junts per Catalunya Antoni Morral, exalcalde d’Iniciativa a Cerdanyola del Vallès. La candidatura es votarà dissabte al congrés del nou moviment i inclou els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Damià Calvet i també els exconsellers del PSC Ferran Mascarell i Marina Geli. Cal destacar que també s’ha creat una llista alternativa liderada per l’exconseller de CIU a Sant Cugat del Vallès Jordi Ferrés i l’escriptor Oriol Izquierdo com aspirant a secretari general.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

En una entrevista a ‘RAC1’ el president de PDeCat David Bonvehí, reconeix que no ha aconseguit una confluència amb aquest nou moviment i confirma que ambdós partits mantindran personalitat jurídica pròpia i hauran de buscar un nou encaix. A més, Bonvehí creu que no s’hauria de poder compaginar indefinidament el carnet d’associat al PDeCAT amb el de la Crida.

En aquest sentit, admet que «s’hauria de debatre el fet de permetre la doble militància o no. En tot cas, entenc que no tindria sentit que una persona estigui en dos partits de manera molt continuada en el temps. Per això s’haurà de concretar en quins termes es permet aquesta doble militància i en quins termes no».

Joaquim Forn serà candidat per l'alcaldia de Barcelona | Cedida
 

Joaquim Forn confirma que serà candidat a l'alcaldia de Barcelona

L'exconseller Joaquim Forn ha confirmat aquest dimecres que serà candidat a l'alcaldia de Barcelona. A través d'un comunicat compartit a primera hora del matí, l'extitular d'Interior assegura que la seva candidatura serà «integradora, solvent i transversal», i  també que ha pres aquesta decisió perquè és el seu «dret». «No fer-ho seria donar per bones les raons dels que han construït artificiosament la narrativa que em manté preventivament a presó», ha insistit.

Forn reconeix que  la seva actual situació d'empresonat «no és irrellevant», però assenyala que ha optat per mirar «més enllà d'aquesta conjuntura» perquè veu el seu projecte «necessari i imprescindible per a la ciutat de Barcelona». «Tinc Barcelona al cap i al cor, la conec, l'he trepitjat de dalt a baix», continua l'exconseller a la seva carta, on també afirma saber «distingir entre teoria i pràctica».