Jordi Sànchez: «Qui cregui que la indignació i el dolor no li permet abraçar la no-violència que no es manifesti»

El diputat de JxCat fa al·lusió als fets que van tenir lloc diumenge al vespre davant de les delegacions del govern espanyol

Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez
Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez.  | CatalunyaDiari.cat

El diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha fet una crida a la no-violència a través d'un escrit enviat des de la presó on demana no canalitzar els sentiments «cap a actes que justifiquen el relat de la repressió». «No hi ha justificació per cap aldarull, ni moral ni política», denuncia Sànchez. 

«I a totes aquelles persones que creguin que la seva indignació i dolor no els permet abraçar el compromís amb la no-violència, m'atreveixo a demanar-los que no es manifestin, que es quedin al marge de les mobilitzacions ciutadanes», ha demanat el diputat de JxCat, després dels fets que es van produir diumenge al vespre davant de les delegacions del govern espanyol, com a protesta per la detenció de Carles Puigdemont

Sànchez demana no allunyar-se de la no-violència

Jordi Sànchez creu que aquests fets han «tapat parcialment» la mobilització que va convocar l'ANC, ja que «és molt més útil al relat que algú vol imposar», assegura la carta.

«No us allunyeu de la no-violència i del civisme que ens han fet tan forts; no conduïu el vostre dolor cap a actes que justifiquen el relat de la repressió; no canalitzeu la vostra indignació cap a actes estèrils; no hi ha primavera possible darrere les flames de cap contenidor», insisteix Sànchez. 

En el document, Sànchez insisteix que «ningú es pot autojustificar» dels actes incívics en base «el dolor pels empresonaments ni per la indignació política» arran de les decisions del Suprem.

Sànchez: «L'odi no forma part del nostre bagatge cívic i republicà»

«Entenc i comparteixo el dolor i la indignació, però [...] us puc ben assegurar que el vostre dolor no és més que el meu, el de la resta d'empresonaments i el dels nostres familiars», escriu qui va postular-se per assumir la presidència. 

En aquest context, Sànchez afirma que l'«arbre de la llibertat no florirà si es rega amb amenaces i insults cap a jutges i adversaris polítics». Així doncs, el diputat de JxCat, empresonat des del passat 16 d'octubre a Soto del Real, considera que la seva causa només es pot defensar «dignament amb una insubornable adhesió a la no-violència». «L'odi no forma part del nostre bagatge cívic i republicà», sentencia Sànchez.


Comentaris

envia el comentari