Jordi Sànchez creu que la desobediència civil és l'eina per forçar el referèndum

També creu que els presos no poden ser ni l'excusa per aprovar els pressupostos ni l'argument per rebutjar-los

Jordi Sànchez creu que la desobediència civil és l’única eina per forçar el referèndum
Jordi Sànchez creu que la desobediència civil és l’única eina per forçar el referèndum | CatalunyaDiari.cat

En una entrevista que el diari ‘Ara’ ha publicat aquest dissabte 27 d’octubre, Jordi Sànchez, president del grup parlamentari de JxCat, ha deixat clar que no creu que «la desobediència institucional pugui ser l’única norma d'actuació», ja que és «una opció que cada càrrec electe ha de poder decidir lliurement si la realitza o no, assumint, òbviament, les seves conseqüències». Per tant, ha afirmat que «la desobediència civil és l'única eina de debò que tenim per forçar el referèndum d'autodeterminació si ens el segueixen negant».

A més a més, Sànchez ha confessat que «no entén ni comparteix» que tant el PDEeCat com ERC demanin un gest al govern a favor dels presos per aprovar els pressupostos de l’Estat, per això ha declarat que «l'únic gest acceptable seria la llibertat i el sobreseïment, i això no depèn del govern sinó del Suprem» i ha afegit que «els presos no poden ser ni l'excusa per aprovar pressupostos ni l'argument per rebutjar-los».

A Madrid amb una mateixa estratègia

Per una altra banda, el president de JxCat ha explicat que el PDeCat i ERC haurien «d'anar plegats a Madrid, amb una mateixa estratègia», ja que «cal abandonar urgentment la cursa per veure qui fa la declaració més impactant».

Però Sànchez ha confessat que li «fa por que alguns prioritzin acords bilaterals amb el PSOE amb l'excusa d'eixamplar la base social abans que forjar estratègia conjunta amb els sobiranistes». Jordi Sànchez també creu que els comuns, la CUP i el PSC podrien ser aliats en aquesta legislatura en una «geometria variable» i ha afirmat que «el que toca és que el govern Torra i la majoria de JxCat i ERC ens arremanguem i treballem per guanyar el suport necessari en cada votació».

Finalment, Sànchez ha assegurat que Roger Torrent, president del Parlament, «tenia tot el marge legal» per acceptar la delegació del seu vot, juntament amb la dels tres diputats de JxCat, i ha afegit que «la majoria independentista va desaparèixer quan la CUP no va votar la investidura de Jordi Turull, el 23 de març, sabent que l'endemà entraria a la presó». Amb tot, encara que Sànchez es mostri en plena forma, també afirma que a la presó «no es pot ser feliç».


Comentaris

envia el comentari