Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn declararan l'11 de gener al Tribunal Suprem

Ho faran a partir de les 9.30 hores
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, abans d'entrar a l'Audiència Nacional | Catalunya Diari

 

Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn declararan l'11 de gener al Tribunal Suprem. Ho faran a partir de les 9.30 hores.

 

Així se'ls serà concedida aquesta petició, ja que tots tres ho havien demanat en els seus recursos contra l'ordre de mantenir-los empresonats sense fiança. Per tant, el jutge Llarena els hi concedeix la petició, tot i que passada la campanya electoral del 21-D i les festes de Nadal.

 

Segons explica el ‘Diari ARA', el jutge admet que la presó comporta «una limitació evident per a la seva participació en la campanya electoral». Tot i així, Llarena prossegueix: «Ni suposa la impossibilitat de ser elegit ni comporta una pèrdua o una alteració essencial de l'efectivitat del dret de participació democràtica dels qui comparteixen el projecte polític».

 

 

No consideren imprescindible la participació de Sánchez a la campanya

Així ho creu el jutge Pablo Llarena. I és que aquest considera que amb les llistes tancades, la defensa de l'ideari de Junts per Catalunya —partit on Sánchez n’és el número dos— «està atesa per altres integrants» de la candidatura i per la qual cosa, la participació del exlíder de l’ANC en la campanya no és imprescindible.

 

Junqueras també va presentar recurs

Així mateix, segons reporta el mitjà esmentat, Oriol Junqueras, també va presentar un recurs per sortir de la presó. Tot i així, en aquest cas no era al jutge Llarena a qui li pertocava resoldre’l, sinó a la sala, ja que es tractava d'un recurs d'apel·lació.

 

Junqueras, que porta ja més de 40 dies empresonat a Estremera, va presentar un recurs en el què assegurava que en les seves actuacions durant el ‘Procés’ no hi havia hagut violència, desacreditant així la validesa «d'Enfocats». Un document que, de fet, ha servit de premissa per engarjolar-lo.  

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris