Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jordi Sànchez després de recollir les credencials de diputat al Congrés el 20 de maig del 2019

Jordi Sànchez assegura que JxCat vol que Puigdemont encapçali la candidatura

La militància serà qui escollirà el candidat

Imatge de Jordi Sànchez després de recollir les credencials de diputat al Congrés el 20 de maig del 2019
Jordi Sànchez assegura que JxCat vol que Puigdemont encapçali la candidatura | acn

L'impulsor de JxCat, Jordi Sànchez, diu que la nova formació vol que l'expresident del Govern i líder del nou partit, PuigdemontCarles  , encapçali la candidatura a les pròximes eleccions catalanes. «Probablement tots volem que la decisió de Puigdemont sigui treballar per a encapçalar la candidatura», ha expressat en una entrevista a Ràdio Euskadi.

Sànchez ha dit que «l'última paraula» la té Puigdemont, i la militància, que en les primàries del partit serà qui triarà el candidat. Amb tot, ha dit que «sense cap mena de dubtes, la figura de Puigdemont és la millor carta de presentació que tenim al conjunt de l'independentisme, perquè és el vot a la no resignació, a mantenir viu el compromís amb el dret d'autodeterminació i una veu amb capacitat de fer-se sentir».

Davant la possibilitat que es pugui tombar el tercer grau als presos, Sànchez ha lamentat que les decisions del TS «l'únic que fan és dificultar un procés de normalització i diàleg» i de «trobar un entorn adequat per a poder anar a la solució del problema». Ha dit que això significaria una nova ingerència que «inferirà en la vida política i posarà dificultats» ha assegurat.

Tot i això ha dit que la seva aposta és «inequívoca» en la recerca d'una «via per a dialogar».

Carles Puigdemont s'ha pronunciat aquest matí

L'expresident ha afirmat que si a les properes eleccions es presentés  com a candidat i el Parlament l'acabés investint per via telemàtica, tornaria a Catalunya  a prendre possessió del càrrec. «Si el Parlament m'investís, és clar que hi aniria», ha subratllat en l’entrevista a TV3 des de Brussel·les, en la que també ha volgut recordar que en la investidura fallida del 30 de gener del 2018 ja ho tenia previst així.

Puigdemont ha matisat, però, que «si el Parlament no té capacitat» per fer la investidura a distància «no té cap sentit» que es plantegi tornar. En aquest sentit, ha remarcat que actualment la unitat estratègia que hi havia al 2018 «s'ha desdibuixat» i ara, «la situació és molt diferent» de la de fa dos anys.