Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu.

Sànchez reprendrà les sortides de Lledoners per fer voluntariat

De les 12 hores al dia aprovades el 21 de maig passarà a les 13 hores

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu.
L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

La Junta de Tractament del Centre Penitenciari de Lledoners ha acordat que el president de la Crida Nacional per la República, Jordi Sànchez, pugui sortir del centre cinc dies a la setmana i tretze hores al dia per fer voluntariat. Sànchez recupera així el permís per poder sortir de la presó durant la major part d'hores del dia, cosa que ja podia fer des d'abans del confinament.

Permís per fer voluntariat després de la polèmica: se li va impedir anar a treballar a la Crida

El 21 de maig ja havia aprovat la sortida de  cinc dies a la setmana i dotze hores al dia. No obstant, uns dies després Sánchez va criticar que només s'havien tramitat tres hores diàries a la setmana per fer voluntariat, i que se li havia impedit, tal com ell demanava, anar a treballar la resta d'hores a la Crida Nacional per la República, formació política que ell presideix.

En aquell moment el president de la Crida es va ratificar en que volia fer tasques de voluntariat a la Fundació Canpedró. Sànchez té un 100.2 inicial de voluntariat aprovat el 6 de febrer de 2020. Va quedar en suspens degut a les restriccions de l'emergència sanitària, que es van aixecar el 8 de maig.

El Departament de Justícia indica en un comunicat que d'acord amb l'obligació de protegir la intimitat de les persones afectades, la Generalitat no informarà ni de la data de l'inici de les sortides ni de les empreses ni entitats de destí.