rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Revetlla de Sant Joan molt plàcida i sense pluja, a les portes de l’onada de calor

Jordi Sànchez podria quedar-se 30 dies sense sortir al pati

L'administració del centre penitenciari de Soto del Real vol sancionar-lo per haver gravat un missatge per a un míting de JxCat
Jordi Sànchez | Cedida

 

El líder de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, actualment al centre penitenciari de Soto del Real, s'enfronta a una nova sanció, la tercera des que va ingressar a presó. I és que l'administració del centre està estudiant, segons ha explicat el seu advocat en una entrevista a RAC 1, sancionar-lo amb 30 dies sense poder sortir al pati, per haver gravat un missatge per a un míting de Junts per Catalunya. 

 

L'advocat del president de l'ANC, Jordi Pina, ha assegurat que Sànchez «té molt clar que quan és allà dins no ha de pensar en la llibertat, sinó en el dia a dia». A més, ha sol·licitat que se l'alliberi i s'ha mostrat optimista. D'altra banda, Pina ha defensat que el líder sobiranista hauria de poder exercir els seus drets perquè «és el que vol tota la gent que l'ha votat». 

 

Les sancions al líder 

Les institucions penitenciàries ja van expedientar Sànchez per haver amagat cartes entre els seus efectes personals, una acció considerada com una «vulneració de la conducta reglamentària» establerta a la presó de Soto del Real. En conseqüència, va ser sancionat amb una falta disciplinària. 

 

Més endavant, els funcionaris van indicar que havia desobeït les normes en difondre àudios per la campanya electoral del 21-D, motiu que podia comportar diverses sancions com restriccions d'activitat. Per això, en aquell moment ja es podia haver quedat amb menys hores de pati. 

 

Després de la gravació d'aquests àudios, la cap de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va assegurar que el líder de l'ANC «no fa coses il·legals». De fet, va explicar indignada el que va passar: «Quan va començar el míting a Barcelona, els funcionaris van entrar a la seva cel·la, la van registrar, el van registrar personalment i també les cel·les contigües per buscar un mòbil». 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris