Jordi Sànchez rebutja la DUI i defensa pactar un referèndum amb l’Estat

Considera que Pedro Sánchez «té l’oportunitat d’erigir-se en un president amb lideratge per superar aquesta crisi»

Jordi Sànchez, abans d'entrar a l'Audiència Nacional
Jordi Sànchez, abans d'entrar a l'Audiència Nacional | CatalunyaDiari.cat

L’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, ha concedit una entrevista per escrit a Catalunya Ràdio amb motiu dels vuit mesos que fa que està empresonat. En aquesta entrevista, Sànchez ha manifestat la seva voluntat d’apostar per un referèndum pactat, destacant que ell considera que «no hi ha alternativa al diàleg».

D’aquesta manera, el diputat de JxCat ha rebutjat una possible declaració unilateral d’independència, manifestant que «ni tan sols la DUI pot ésser concebuda com una alternativa al diàleg, però, en qualsevol cas, la DUI requereix que hi hagi unes condicions de les quals avui dia no disposem».

Considera que Sánchez té la possibilitat de posar fi a la crisi política

Si bé és veritat que l’expresident de l’ANC creu que Pedro Sánchez ha començat la nova legislatura amb bon peu, no ha volgut deixar de destacar que «si no assumeix riscos, el diàleg no avançarà».

Posant èmfasi en l’aspecte que la història no s’escriu des d’una postura de comoditat, Sànchez ha declarat que el diàleg que és necessari establir «serà llarg i incomodarà a totes les parts». Malgrat tot, també ha afegit que Pedro Sánchez «té l’oportunitat d’erigir-se en un president amb lideratge per superar aquesta crisi política».

Pel que fa al seu partit i als membres del Govern, el diputat de JxCat ha demanat que fugin del «xantatge que representa el fet de tenir presos i exiliats», ja que creu que l’agenda política no pot quedar de cap manera supeditada a la solidaritat que mostra la gent.

Jordi Sànchez ha fet una crida d’unió a tot l’independentisme

Amb tot, Sànchez ha destacat que els punts que va presentar l’any 2016 Carles Puigdemont –un total de 47– , segueixen sent un requisit imprescindible per arribar a bon port. A més, ha volgut reclamar a Pedro Sánchez que li recordi a Josep Borrell, actual ministre d’exteriors, que controli els seus excessos verbals, ja que «és un ministre i no un dirigent de Societat Civil Catalana».

Per acabar, l’expresident de l’ANC ha fet una crida a tots els sectors de l’independentisme perquè s’uneixin i es mantinguin junts de cara a tot el procés que encara queda per davant. Així doncs, ha instat a rebutjar «els interessos dels partits que impossibiliten acords en termes generals».

És més, Jordi Sànchez ha manifestat que a les eleccions europees de l’any 2019 hauria de tenir lloc una «llista unitària de tot el republicanisme», i que, mentrestant, les mobilitzacions ciutadanes s’han de continuar mantenint.


Comentaris

envia el comentari