rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Jordi Sánchez seria el pla B de Puigdemont en cas de no ser investit

El ple d'investidura s'ha de celebrar aquesta tarda i la presència de Puigdemont és la gran incògnita
L'expresident Puigdemont, a Brusel·les  | CatalunyaDiari.cat

 

Hores d’incerteses al Parlament de Catalunya. Són molts els escenaris que es plantegen a hores d’ara i la presència —o no— de Carles Puigdemont a la cambra catalana és el detonant que podria marcar els pròxims anys de la política catalana.

 

Aquest, però, hauria de burlar els exhaustius controls de seguretat de la Guàrdia Civil per accedir al Parlament i, una vegada dins d’aquest, ser investit i esperar una hipotètica detenció policial.

Jordi Sánchez, el pla B de Puigdemont

El «o Puigdemont o Puigdemont» que proclama per activa i per passiva Junts per Catalunya podria desbloquejar-se a partir d’aquesta tarda. I és que, segons reporta ‘El Confidencial’, si l’expresident Carles Puigdemont no es persona al Parlament de Catalunya per ser investit, aquest faria un pas al costat i nomenaria un relleu: Jordi Sánchez.

 

L’expresident de l’ANC i actual número 2 de Junts per Catalunya —seria el líder del grup a la cambra en cas que Puigdemont fos investit president—serà l’escollit per la col·lisió sobiranista. Els més de 100 dies que porta empresonat, a més, proposarien una altra situació de bloqueig.

 

Puigdemont cedeix

Puigdemont hauria acceptat que no podrà ser president. Refugiat a Brussel·les i perseguit per la justícia espanyola des de l’octubre de 2017, el gironí hauria vist aquestes últimes setmanes que la seva investidura és només una utopia.

 

Puigdemont amb Cuixart i Sánchez, que podria ser escollit president de la Generalitat de Catalunya | Catalunya Diari

 

En aquest context, doncs, Jordi Sánchez s’hauria postulat com a futur president de la Generalitat. A més, a Junts per Catalunya són optimistes, ja que creuen que l’elecció en permetria la seva sortida de presó.

 

Un precedent polític 

Com ja va passar el febrer de 1987 amb José Carlos Yoldi, membre del partit basc Herri Batasuna, l’elecció política d'aquest va permetre a Yoldi arribar a un pacte amb la justícia per la seva excarceració immediata.

 

S'haurà d'esperar a aquesta tarda, però, per saber què acabarà passant amb la conformació del Parlament de Catalunya i per tancar, d'una vegada per totes, les incògnites que giren al voltant de la investidura del nou president. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris