Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Sànchez sortint de la presó de Lledoners per primera vegada, el 25 de gener

Jordi Sánchez surt de la presó amb un permís de 48 hores

El permís se li va concedir el passat 15 de gener

Jordi Sànchez sortint de la presó de Lledoners per primera vegada, el 25 de gener
Jordi Sànchez ha sortit de la presó amb un permís de 48 hores | ACN

Jordi Sánchez ha sortit aquest dissabte, 25 de gener,  de la presó amb un permís de 48 hores. A l'exlíder de l'ANC se li va concedir el permís el passat 15 de gener però no ha estat fins avui que ha volgut fer-ne ús. Jordi Cuixart ja va gaudir d'aquest permís tot just fa una setmana. Sànchez va assegurar que no sortiria de presó abans per motius «d'agenda familiar».

La seva filla i la seva dona han acudit a buscar-li a la presó, d'on ha sortit caminant diversos metres al costat de la seva família fins al pàrquing, i ha saludat a la premsa amb el polze alçat. El dirigent independentista ha agraït ells mitjans de comunicació que estaven esperant a la sortida: «Gràcies per venir» i, en ser preguntat per com estava, ha respost que bé. Sánchez ha compartit en el seu compte de Twitter un vídeo de la seva sortida al costat del missatge: «Començo el primer permís de dos dies per a estar amb la família. Un permís no és la llibertat, és un parèntesi de 48 hores després de 19.944 hores de presó».

Jordi Cuixart va sortir fa més d'una setmana, el passat dijous 16, al vespre de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, fent ús del primer permís de 48 hores que se li atorga després d'haver complert un quart de la condemna de 9 anys per sedició. Òmnium Cultural, entitat presidida per Cuixart, va confirmar que l'activista havia sortit del centre penitenciari, i va subratllar que durant els dos dies de permís «no hi hauria agenda pública». I així va ser. Quaranta-vuit hores després, Cuixart va tornar a Lledoners.

Més permisos abans del tercer grau

Sànchez, que també haurà d'ingressar-hi—el pròxim dilluns—, podrà demanar un altre permís novament. La llei permet que els presos classificats en segon grau i que hagin complert almenys una quarta part de la condemna puguin gaudir de permisos penitenciaris fins a un total de 36 dies naturals en un màxim de set dies consecutius. Per això mateix, Cuixart, que ja estaria en procés de demanar un segon permís, de 72 hores, i l'exlíder de l'ANC  sortiran de presó nombroses vegades fins a aconseguir el tercer grau, que els permetrà fer vida en llibertat amb la condició de dormir al centre penitenciari durant, almenys, vuit hores.

També et pot interessar...