Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, al Congrés dels Diputats

Jordi Sànchez: «La unilateralitat no és l'objectiu»

L'expresident de l'ANC ha assenyalat que, si el govern espanyol s'obre a parlar d'autodeterminació, aquesta possibilitat «no tindria sentit»

L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, al Congrés dels Diputats
Sànchez diu que la via unilateral «no té sentit» si el govern espanyol s'obre a parlar d'autodeterminació | Cedida

L'expresident de l'ANC Jordi Sànchez s'ha mostrat partidari d'abandonar la via unilateral si el govern espanyol mostra voluntat de diàleg i es troba el consens per reconèixer l'autodeterminació i el referèndum. En una entrevista a 'El Periódico' aquest dilluns, Sànchez ha dit que en aquest escenari, i si tot «comença a caminar»,  «la unilateralitat no tindria sentit» i ha recordat que en el seu moment va ser útil perquè Rajoy «va tancar totes les portes».

Sànchez: «La unilateralitat no és l'objectiu»

«La unilateralitat no és l'objectiu», ha apuntat. Des de la presó de Lledoners, l'exlíder de JxCat a Madrid ha reconegut que una abstenció d'ERC i un vot negatiu de JxCat a la investidura de Pedro Sánchez «no seria bo per l'estabilitat del Govern ni com aposta pel diàleg».  «La voluntat de JxCat i ERC és confluir»,  ha destacat.

Pel que fa a la investidura, Sànchez considera que tots han d'apostar pel diàleg i per la solució política i evitar augmentar la tensió «amb mesures repressives». Assegura que «Pedralbes era un bon punt de partida» i que «una altra qüestió important és la figura del relator» per treballar de forma compartida.

Una llei d'amnistia seria la solució «més justa i políticament transparent», segons Sànchez

No obstant, l'expresident de l'ANC creu que probablement complirà «la condemna íntegrament» i que la sortida que seria «més justa i políticament transparent» és una llei d'amnistia. Tot i això, Sànchez no veu possible una llei d'amnistia i que una reforma del codi penal podria comportar el risc de «tipificar actes que avui no són delictes». Davant la possibilitat de rebre un indult, el pres expressa que no el vol demanar perquè suposaria una solució individual davant un problema col·lectiu.

Una llei d'amnistia seria la solució «més justa i políticament transparent», segons Sànchez | CatalunyaDiari.cat

Finalment, Sànchez ha llançat un retret al PSOE per no trucar ni comunicar-se amb JxCat, ja que «si volen diàleg, que no marginin» la formació independentista. Afirma que encara «hi ha temps per arribar a un acord» i que Pedro Sánchez ha de comunicar-se amb Torra «li agradi més o menys».

També et pot interessar...