Jordi Turull acusat per la Guàrdia Civil per malversació de fons públics a raó de l'1-0

TV3 i Catalunya Ràdio, «beneficiades» en difondre publicitat del referèndum
Jordi Turull a la roda de premsa posterior al Consell Executiu del 10 d'octubre. | CatalunyaDiari.com

 

El candidat de JuntsxCat, Jordi Turull, torna a estar en el punt de mira després de fer-se públic un informe que va entregar la Guàrdia Civil al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, el passat dijous 23 de novembre. El document l'acusa d'haver destinat 502.639 euros a fer publicitat de la votació d'autodeterminació de l'1-O. Així doncs, presumptament, hauria comès delictes de malversació de fons públics, prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional.

De tota la quantitat monetària, la Direcció General de Difusió del Departament de Presidència, que aleshores estava en mans de Jordi Turull, primerament, es va gastar 224.835 euros en la creació d'una campanya perquè els catalans que viuen a l'estranger es poguessin inscriure al registre.

 

A més, ell mateix va destinar més de 2 milions d'euros per engegar la campanya 'Civisme'segons informa 'El Español', la qual és considerada com una «via promocional del referèndum» per la Guàrdia Civil, ja que els anuncis d'aquesta promovien una actitud activa i participativa perquè la gent votés.

 

Altres acusats

Així doncs, en cas que això s'hagués pagat amb diners públics, estaríem davant d'un «delicte de malversació», segons indica l'informe. D'altra banda, el document al·ludeix a l'acord de Turull amb els mitjans públics catalans, TV3 i Catalunya Ràdio, amb motiu de la difusió de la campanya a través de la qual «ambdós mitjans van obtenir beneficis en facturar a la Generalitat 278.000 euros».

 

L'exsecretari de Difusió i Atenció a la Ciutadania del Departament de Presidència, Antoni Molons, suposadament, també estaria involucrat per col·laborar amb Turull. Fins i tot, afirma que va ser el seu company qui va autoritzar la mencionada campanya.