Jordi Turull va signar un testimoni vital abans d'iniciar la vaga de fam

L'exconseller de Presidència ha assegurat, des de la presó, que es troba bé físicament, i que aprofitarà per deixar de fumar

Jordi Turull s'ha sincerat sobre l'impacte emocional que ha suposat per a ell el sisè dia de vaga de fam
Jordi Turull s'ha sincerat sobre l'impacte emocional que ha suposat per a ell el sisè dia de vaga de fam | CatalunyaDiari.cat

Aquest 6 de desembre, coincidint amb la celebració dels 40 anys de la Constitució Espanyola, l'exconseller Jordi Turull ha complert sis dies que està en vaga de fam a la presó de Lledoners. Una acció de protesta que va iniciar amb Jordi Sànchez dissabte passat, i a la qual se li han sumat els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull, per denunciar el «bloqueig» existent al Tribunal Suprem.

Turull ha signat un testament vital abans de la vaga de fam

Segons explica 'El Nacional', Turull ha volgut parlar obertament sobre la seva decisió, i ha revelat la signa del document de voluntats anticipades, conegut com a testimoni vital, davant el doctor Jaume Pedrós, que realitza el seguiment dels presos en vaga de fam. En aquest sentit, l'exconseller de Presidència ha assegurat que «impacta» signar un document com aquest, i ha destacat que el doctor Pedrós i la resta de professionals mèdics del centre penitenciari són «molt bons, grans professionals i molt atents amb tothom». 

Sobre la seva vida a Lledoners, Turull ha explicat que, tot i estar treballant al menjador, no ha volgut sol·licitar un canvi de feina «per dues raons». En primer lloc, ha assenyalat que els presos que fa temps que treballen en aquest sector de la presó fa temps que han fet un «sana colla», i perquè volia «correspondre el seu suport i escalf». 

Turull i Sànchez han perdut dos quilos i mig en sis dies de vaga

Pel que fa a aquest sisè dia de vaga de fam, Turull ha explicat que, físicament, es troba bé, i fins i tot ha confessat que aprofitarà la protesta per deixar de fumar. «M'he llevat bé. Sensacions d'alleugeriment més que de gana. De moment cap mareig i menys o gairebé nul·la necessitat de fumar», ha assegurat l'exconseller. 

Jordi Turull i Jordi Sànchez han perdut al voltant de dos quilos i mig amb la vaga
Jordi Turull i Jordi Sànchez han perdut al voltant de dos quilos i mig amb la vaga | Twitter

 

Aquest dijous també hem sabut que, des que van iniciar la vaga de fam el passat dos de desembre, tant Jordi Turull com Jordi Sànchez han perdut al voltant de dos quilos i mig. Ho ha explicat l'exconseller Josep Rull, que també ha explicat que, ara per ara, no es fixen «cap termini en la durada, ni per baix ni per dalt». Rull també ha assenyalat que el final el marcarà el seu estat físic: «El nostre cap i el nostre cos ens advertiran dels límits». 


Comentaris

envia el comentari