Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Jordi Xuclà, del PDeCAT: «El projecte de la Crida no ha quallat»

El diputat neoconvergent ha analitzat el panorama polític actual i ha parlat sobre l'estratègia del partit a l'hora d'encarar les eleccions generals del pròxim 28-A

Jordi Xuclà
Jordi Xuclà, del PDeCAT: «El projecte de la Crida no ha quallat» | CatalunyaDiari.cat

«És evident que el projecte de la Crida no ha quallat». Així de contundent s'ha mostrat Jordi Xuclà, dirigent del PDeCAT, en una entrevista que ha concedit al mitjà 'El Periódico'. El polític i advocat ha lamentat que «l'oferta de la Crida era aglutinar tot l'independentisme i no es va complir» i ha confessat que ell no s'ha unit a aquest moviment independentista.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Preguntat pels motius d'aquesta decisió, Xuclà és clar: «Perquè jo ja tinc un partit». En aquest sentit, considera que no ha desobeït el president del PDeCAT, el qual declarava el juny passat que tots els qui eren del PDeCAT havien de ser de la crida, ja que «ell tampoc s'hi ha unit».

  • Relacionat:  Artur Mas, crític amb l'estratègia de Carles Puigdemont i Quim Torra.

Xuclà que hi hagi divisions internes en el si del PDeCAT

Així les coses, el dirigent considera que el principal motiu del fracàs de la Crida és el de «presentar-se com una associació i no com un partit», ja que, amb els comicis tan a prop, això es configura com un gran error. Amb tot, Xuclà nega que existeixi una trifulga interna en el si del PDeCAT entre partidaris i detractors d'aquest moviment independentista.

No només això, sinó que el president de la formació neoconvergent ha destacat la feina de Puigdemont, en considerar que «treballa per una transversalitat que hem decidit practicar des dels partits». A més, davant la qüestió de si l'expresident de la Generalitat treballa a favor dels interessos del PDeCAT, Xuclà ha fet patent que «la seva visió està molt allunyada de la lògica de partits».

Carles Puigdemont
Xuclà nega les divions internes en el si del PDeCAT | CatalunyaDiari.cat

 

El partit se sotmetrà a unes primàries

El dirigent també ha parlat sobre la manera com encara el seu partit les pròximes eleccions. En aquest sentit, Xuclà ha deixat entreveure que la formació se sotmetrà a unes primàries. De fet, l'advocat s'ha mostrat ferm, expressant que «no contemplo cap altre mecanisme».

Amb tot, no ha volgut mullar-se a l'hora de donar el nom d'un possible cap de llista, malgrat ser preguntat per la possibilitat que Rull ocupés aquesta posició. El que sí que ha explicat ha estat que la fórmula que adoptaran serà la «d'obertura a la societat» i sota l'empara de Junts per Catalunya.

  • Potser t'interessa:  Poc seguiment a la crida dels CDR per boicotejar la presència del Rei al Mobile.

Diu que el PSOE ja tenia previst convocar eleccions

Xuclà no ha volgut acabar l'entrevista sense abans parlar sobre la polèmica dels Pressupostos generals i la situació de tensió existent entre els executius català i espanyol, fent patent una informació totalment desconeguda fins al dia d'avui: l'esmena que van presentar tant els neoconvergents com els diputats d'ERC  no va influir en la cloenda de la legislatura.

El dirigent del PDeCAT ho explica així: «El dimarts del debat dels Pressupostos, a l''M-30', que és el passadís d'accés a l'hemicicle, em vaig trobar a un ministre i li vaig dir, especulativament: si retiréssim les esmenes, què passaria? 'Que ens quedaríem amb la brotxa a la mà perquè ens trencaríeu el relat que ja tenim decidit des del cap de setmana'».

 

  • Et recomanem:  Ada Colau i els Comuns perden suports a pocs mesos de les eleccions.