José Bono: «L’acostament dels presos convertiria les presons en platós de TV3»

L'exministre socialista diu que no té res en contra de cap pres

José Bono, en una conferència a Madrid
José Bono, en una conferència a Madrid | CatalunyaDiari.cat

  Polèmiques declaracions les que ha fet l’exministre socialista de Defensa i expresident del congrés José Bono. Tal com informa ‘El Nacional’, s’ha oposat a l’acostament a Catalunya dels presos polítics perquè «suposaria convertir les presons en platós de TV3», segons el seu parer.

Bono ha aprofitat el marc d’unes jornades en el Consell General de l’Advocacia per dur a terme les declaracions, on també ha dit que «estaria bé des del punt de vista humanitari? Potser sí». Així i tot, seguidament ha assegurat que, en cas que es produís l’apropament, les presons podrien ser utilitzades per «enviar missatges» a través dels mitjans de comunicacions públics, ja que són competència de la Generalitat.

Diu que no té res en contra dels presos polítics

Així doncs, Bono considera que «qualsevol pati de presó, si volguessin, podria convertir-se en un plató de televisió i seria extremadament perillós. Cal pensar en les conseqüències i en les competències», ha confessat l’exministre.

L’expresident del Congrés ha anat més enllà i ha fet públics els motius pels quals pensa això. I és que segons Bono, apropar els presos polítics podria suposar que l’autoritat penitenciària, que ara mateix està «en mans de Quim Torra», donés permís a la cadena pública TV3 per tal d’accedir a les presons i poder realitzar entrevistes als presos.

Finalment ha volgut fer patent que ell coneix personalment diversos dels polítics independentistes empresonats, i que tot i que no té res en contra d’ells, pensar en la possibilitat de realitzar entrevistes dins la presó seria un «ridícul» enorme per al conjunt d’Espanya.

Diversos polítics catalans
Diversos polítics catalans abans d'entrar a l'Audiència Nacional | CatalunyaDiari.cat

Un pres de confiança d’Estremera, Alejandro F., el sospitós de gravar Junqueras, Forn i Romeva

La polèmica i la controvèrsia van entrar en escena quan, a finals de la setmana passada, van sortir a la llum dos vídeos on apareixien Junqueras, Forn i Romeva a l’interior de la presó d’Estremera. Gran part del sobiranisme, ràpidament, es va unir per carregar contra la difusió i l’enregistrament de les polèmiques imatges.

Ara, però, els investigadors de la presó d’Estremera semblen haver localitzat l’autor de les gravacions. Es tracta d’Alejandro F., un reclús de la presó on són els polítics presos catalans i que s’hauria servit de la seva confiança —asseguren que és un pres de confiança de reclusos i de funcionaris— per dur a terme la gravació.


Comentaris

envia el comentari