YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Aznar avisa que a Espanya ha tingut lloc «un cop d'estat secessionista»

L'expresident espanyol ha insistit que això suposa «un mal institucional» i «un perill», i ha carregat contra la formació d'un govern «en minoria i avalat pels colpistes»

José María Aznar assegura que a Espanya ha tingut lloc un «cop d'estat secessionista»
José María Aznar assegura que a Espanya ha tingut lloc un «cop d'estat secessionista» | CatalunyaDiari.cat

L'expresident José María Aznar ha tornat a pronunciar-se sobre la situació política del país i, com acostuma a passar, les seves paraules han generat certa polèmica. En concret, l'antic líder del Partit Popular (PP) ha assegurat que a Espanya s'ha viscut un «cop d'estat secessionista». «És possible que la conseqüència del cop sigui com els colpistes continuen i que el Govern d'Espanya està avalat pels colpistes?», s'ha preguntat Aznar. 

Durant una intervenció seva a la Universitat de Màlaga (UMA), l'expresident espanyol ha assenyalat que històricament els que han donat cops d'estat «poden guanyar o perdre», però que «és una cosa bastant insòlita» que «es quedin». En aquest sentit, ha confessat no entendre com «els dirigents polítics espanyols no són conscients del mal institucional i del perill que suposa que hi hagi a Espanya un cop d'estat que no hagi estat desactivat». 

Una oportunitat perduda

Alhora, ha indicat que aquesta situació ha propiciat l'aparició d'un moviment en favor de la unitat del país que no s'ha aprofitat. «Aquest és un cabal polític com no hi ha hagut mai i els líders polítics actuals han estat incapaços d'aprofitar el més creïble cabal polític que s'ha creat a Espanya des de fa molt temps», ha lamentat, assenyalant que aquesta oportunitat «s'ha perdut». 

José María Aznar ha criticat la formació d'un govern «com a conseqüència d'una moció de censura»
José María Aznar ha criticat la formació d'un govern «com a conseqüència d'una moció de censura» | cedida

 

Per a Aznar, una mostra clara d'aquesta pèrdua és ques'hagi format un govern «com a conseqüència d'una moció de censura, minoritari, i que rep el suport dels radicals d'esquerra i dels colpistes».En aquest sentit, s'ha mostrat preocupat perquè això tingui com a resultat un «mal institucional» i un «debilitament de la nació espanyola», a més d'una «disminució objectiva de les seves possibilitats». 

Finalment, l'expresident espanyol ha apostat per enfortir l'Estat, i ha carregat contra «el fraccionament» en la majoria de països, que porta a viure, ha dit, «en un món d'enorme confusió, en el qual té avantatge el que té sistemes institucionals molt sòlids». «Si la política dels països la poses en mans del pitjor de cada casa, el resultat no serà el mateix», ha advertit. 


Comentaris

envia el comentari