José María Izquierdo demana al «grotesc Rufián» que es «renti la boca» abans de parlar de franquisme

El portaveu d'ERC ha publicat un missatge sobre l'aniversari de la mort del dictador

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián torna al centre de les mirades | CatalunyaDiari.cat

Cada vegada és més evident que les paraules de Gabriel Rufián no deixen indiferent a ningú. El diputat d'ERC, molt actiu a les xarxes socials, sempre aconsegueix encendre als seus crítics amb les declaracions que publica. L'últim ha estat el periodista José María Izquierdo, qui no ha tolerat que, en un tuit, el republicà tornés a mencionar el franquisme.

«42 anys de la mort en el llit de Franco i 81 de l'assassinat en el front de Durruti. Que no fos al revés ajuda a entendre alguna cosa», estibava el polític, en l'aniversari de la mort del dictador. Aquestes paraules han molestat al col•laborador de la Cadena Ser, qui per mitjà del seu missatge, 'No senyors, no, el franquisme va ser una altra cosa' ha atacat al «grotesc Rufián».

Utilitzant les paraules de Pétain, el periodista s'ha referit a Franco com «l'espassa més neta d'Occident», títol que ha continuat lamentant que, abans de la seva mort, «rendia la seva ànima amb el deure complert, després d'haver firmat, un parell de mesos abans, les últimes cinc penes de mort de les milers que la seva despietada ploma havia rubricat al llarg de quaranta tètrics anys».

Amb aquesta sentència, es preguntava «què saben el grotesc Rufián i tutti quanti, del que va ser aquella terrible dictadura de presons i paredons?», criticant així als que parlen sense haver patit l'època, recomanant a tots ells que «es rentin la boca abans de mencionar la paraula franquisme».
 

La mort de Maza en un «moment clau»

El periodista també ha volgut tenir un record per l'exfiscal de l'estat, José Manuel Maza, qui ha mort «en un moment clau», quan encara estan per tancar-se «les causes del Suprem i l'Audiència Nacional en contra dels membres del Govern i la Mesa del Parlament».

Sobre això, ha considerat que, la substitució de Luis Navajas, qui tampoc té «un mal cognom» no representarà un impediment pel PP per a trobar un «personatge de la seva corda», i que amb la feina del Consell del Poder Judicial, s'aconseguirà donar amb la «persona adequada».


Comentaris

envia el comentari