Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

José Montilla presenta la seva carta de renúncia com a senador

El motiu no és altre que facilitar l'elecció d'Iceta

L'expresident de la Generalitat i exsenador, José Montilla | Cedida

 

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC, José Montilla, ha presentat aquest dimecres al president del Parlament, Roger Torrent, la seva renúncia a la cambra alta. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts socialistes, Montilla ha formalitzat la seva renúncia al càrrec i l'ha transmès a Torrent, ja que era senador per designació parlamentària i ocupava el càrrec en representació de la cambra catalana des del 2011.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

La resignació s'ha produït el mateix dia que s'ha sabut que el primer secretari del PSC i diputat al Parlament, Miquel Iceta, serà el candidat socialista a presidir el Senat. Perquè Iceta pugui ser escollit, primer se l'haurà de designar senador en representació del Parlament.

  • També pots llegir: Maragall guanyaria les municipals a Barcelona, segons l'última enquesta

Montilla: «És un gest inequívoc del compromís dels socialistes amb Catalunya»

Miquel Iceta ha demanat acudir a les urnes el pròxim diumenge per aturar a la dreta
Montilla assegura que «és una molt bona notícia» el nomenament d'Iceta | cedida

 

En un missatge a Twitter, Montilla ha assegurat que el fet que Iceta pugui ocupar la presidència de la Generalitat «és una molt bona notícia» i és un «gest de compromís amb Catalunya dels socialistes de tota Espanya i una aposta pel diàleg». 

En un comunicat adjunt, explica que ha presentat al registre del Parlament l’escrit de renúncia a la seva condició de senador representant de la Generalitat, un càrrec que ocupava des del desembre del 2011. Montilla afirma que el motiu de la seva renúncia no és altre que el de facilitar l’elecció d’Iceta per part del Parlament com a nou senador i que pugui ser elegit, així, president de la cambra alta espanyola.

Montilla creu que «l’assumpció de la presidència del Senat per part d’Iceta serà un fet molt remarcable» i que aquest és «un gest inequívoc del compromís dels socialistes de tot Espanya amb Catalunya». «És també una manifestació de confiança en la via de diàleg i entesa per superar els greus problemes d’articulació territorial d’Espanya a què el Senat també ha de contribuir», conclou.

  • També pots llegir: Miquel Iceta serà president del Senat