Josep Borrell abandona la televisió alemanya quan li pregunten per Catalunya

El ministre d'Exteriors Josep Borrell es va alterar durant l'entrevista de la cadena alemanya Deutsche Welle News per la insistència del periodista amb el procés

Josep Borrell va ser el convidat del programa alemany 'Conflict Zone'
Josep Borrell va ser el convidat del programa alemany 'Conflict Zone' | CatalunyaDiari.cat

«Pareu. Mentiu». Aquestes van ser les paraules del Ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, durant una entrevista de la cadena alemanya Deutsche Welle News del passat dimecres a la nit. Borrell es va començar a mostrar alterat en el moment en què el periodista va començar a insistir amb el procés català, fet que va fer que el ministre acabés aixecant-se de la cadira, enfadat, per anar a parlar amb els seus assessors, que el van convèncer d'acabar l'entrevista.

El programa que va convidar Josep Borrell és 'Conflict Zone', un canal de notícies en anglès de l'emissora internacional alemanya. Allí, havia de respondre diferents temes d'actualitat, entre ells la situació actual a Catalunya. L'entrevista comença de forma correcta, i Borrell respon a les preguntes del periodista Tim Sebastian sense cap problema i amb tranquil·litat.

El moment tens s'inicia quan el periodista comença a entrar en el tema del procés català, i comença a qüestionar la justícia espanyola, la presó preventiva dels polítics independentistes que estan sent jutjats pel Tribunal Suprem o el fet que la darrera Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, estigui a la presó. 

Davant la insistència i el to inquisitiu del periodista, Borrell comença a posar-se nerviós, fins que esclata. El moment decisiu arriba quan el periodista li pregunta per què a Espanya no es debat una reforma constitucional que permeti l'autodeterminació. El ministre li respon que els polítics catalans no han anat al Congrés amb una proposta, com ho van fer en el seu moment els bascos.

Borrell es va mostrar alterat davant la insitència del periodista amb el procés català
Borrell es va mostrar alterat davant la insitència del periodista amb el procés català | DW News

 

Borrell qüestiona les dades del periodista

A continuació, el periodista no se'n va del tema i segueix insistint en la reforma constitucional i li exposa una dada: el 70% dels espanyols estan a favor d'una modificació de l'actual Constitució. Borrell, sorprès, qüestiona la veracitat de la dada que el periodista afirma i li pregunta d'on ho ha tret, a què Sebastian respon: «del CIS espanyol».

És en aquest moment en què Borrell, alterat, decideix acabar amb l'entrevista. «Pareu. Mentiu», «No puc seguir amb això», exclama. Finalment, després de parlar amb els seus assessors, aquests el convencen perquè torni a l'entrevista i la finalitzi. Però Borrell no se  n'està de fer-li un comentari al periodista: «podria fer millor les seves preguntes», li diu, a què el periodista li respon: «no estic aquí per fer-li preguntes que li agradin».


Comentaris

envia el comentari