Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Josep Borrell, sancionat amb una multa de 30.000 euros

La Comissió Nacional del Mercat de Valors considera que va cometre una «infracció molt greu» en la venda d'accions d'Abengoa quan disposava d'informació «privilegiada»

Josep Borrell ha estat sancionat amb 30.000 euros per utilitzar informació privilegiada pen la compra d'accions d'Abengoa
Josep Borrell ha estat sancionat amb 30.000 euros per utilitzar informació privilegiada en la compra d'accions d'Abengoa | CatalunyaDiari.cat

 

El ministre Josep Borrell ha estat sancionat, finalment, amb 30.000 euros de multa per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), per haver utilitzat  informació privilegiada en la compra d'accions de la companyia Abengoa el mes de novembre de 2015, quan ocupava el càrrec de conseller. 

La CNMV considera que Borrell va cometre una «infracció molt greu»

Recordem que el català  va decidir no recórrer la multa anunciada el passat 10 d'octubre, però que continuava sense ser quantificada, assegurant que resultaria incomprensible que un membre del govern espanyol actués contra la sanció d'un organisme estatal. Ara bé, en tot moment s'ha mostrat en «total desacord» amb l'expedient obert en contra seva. Amb tot, s'ha de mencionar que tant el PSOE com el PP van evitar al Senat la seva reprovació per aquests fets, el passat 6 de novembre.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors  ha decidit fer ferma la seva sanció contra el ministre d'Exteriors en considerar que els seus actes constitueixen una «infracció molt greu».  En concret, la resolució fa referència a la venda, el 24 de novembre, de 10.000 accions d'Abengoa a través d'una persona interposada, per un valor total de 9.030 euros, quan disposava d'informació «privilegiada» sobre l'estat de la companya. En concret, la CNMV considera provat que Borrell ha vulnerat l'article 282.6 de la Llei  del Mercat de Valors.

Josep Borrell es casa en secret amb la socialista Cristina Narbona

Fa poc va sortir a la llum que el català es va casar de forma discreta l'estiu passat, amb l'exministra socialista Cristina Narbona. L'enllaç dels dos líders socialistes va comptar amb una cerimònia civil a la qual van assistir alguns amics i familiars. La seva relació, però, no és nova, ja que fa més de 20 anys que estan junts, després de divorciar-se de les seves  anteriors parelles. 

Josep Borrell i Cristina Narbona es van casar en secret aquest estiu
Josep Borrell i Cristina Narbona es van casar en secret aquest estiu | Cedida

 

Actualment els dos conviuen a la població madrilenya de Valdemorillo, tot i que les visites a Catalunya són molt habituals. Recordem que el ministre encara té una casa al seu poble natal,  la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, i tot i que ja no hi viu de forma permanent li agrada tornar sempre que pot.