Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Josep Borrell

Josep Borrell renuncia a l'acta d'eurodiputat

El cap de llista del PSOE a les europees no prendrà possessió de l'escó i seguirà encarregant-se del ministeri d'Exteriors

Imatge d'arxiu de Josep Borrell
Seguirà fent-se càrrec de la diplomàcia espanyola | CatlaunyaDiari.cat

 

Josep Borrell no prendrà possessió del seu escó a l'Eurocrambra. El cap de llista del PSOE a les europees renuncia a ser eurodiputat, segons confirmen fonts coneixedores de la decisió a 'El Diario'. De moment, Borrell seguirà al capdavant del ministeri d'Exteriors, dedicant-se a la  diplomàcia espanyola. Tot i guanyar el seu partit les eleccions a Europa, l'expresident de l'Eurocambra entre 2004 i 2007 ha decidit no tornar-hi. 

Borrell anirà al Parlament per fer oficial la seva renúncia

Borrell té previst presentar-se aquesta tarda al Parlament Europeu per fer oficial la seva renuncia al l’escó que va guanyar a les eleccions generals del passat 28 d’abril. Durant la campanya van preguntar Borrell si es veia més a la Comissió que al Parlament i va respondre: «No necessàriament». En aquell moment va assegurar que comprenia la pregunta, perquè tothom «pressuposava que el que més l’importa és el seu propi futur» i va assegurar: «Encara que sigui difícil de creure, potser perquè jo ja he sigut president del Parlament o perquè ja tinc certa edat, francament això no em preocupa gaire».

La renúncia a l’acta es fa en plenes negociacions sobre el repartiment dels alts càrrecs entre les principals famílies polítiques i quan només queden uns dies perquè el nou Parlament Europeu es constitueixi a Estrasburg el pròxim 2 de juliol. El 17 de juny Borrell va ser preguntat sobre quin lloc voldria ocupar a Brussel·les i es va limitar a respondre: «El camp dels desitjos és diferent de la realitat». 

Per altra banda, la setmana passada Iratxe García, número dos de la llista, va ser escollida com a presidenta del grup parlamentari dels socialistes a l’Eurocàmera. Llavors li van preguntar per Borrell i va explicar: «De moment és un company, igual que jo, igual que la resta de la delegació socialista espanyola.  Veurem si altres destinacions l’estan esperant».

També et pot interessar...