Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, durant el ple del Parlament l'1 de juliol de 2020

Josep Costa (JxCat) assegura que «milers d'independentistes estan disposats a anar a la presó»

El vicepresident del Parlament ho ha dit en una entrevista a 'El Periódico', on també ha carregat contra l'estratègia d'ERC

El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, durant el ple del Parlament l'1 de juliol de 2020
El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha carregat contra l'estratègia d'ERC. | ACN

El vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, ha assegurat que està «convençut» que milers d'independentistes estan disposats a anar a la presó per a defensar la seva causa. «Com més n'hi hagi de disposats, menys aniran a la presó. No serà útil a l'Estat», ha dit aquest dilluns en una entrevista amb el diari 'El Periódico', en què ha recordat que 15.000 persones ja es van declarar «insubmises a la mili assumint riscos de presó».

L'entrevista a l'home fort de Puigdemont al Parlament ha tingut resposta, entre altres, per part del president del PPC i diputat al Parlament, Alejandro Fernández, que en una piulada ha escrit que «diu 'estan' no 'estem', és a dir, que no s'inclou a si mateix». Costa ha respost Fernández, també a través de Twitter: «Però, a veure, no ets tu el president d’un dels partits dels carcellers a Catalunya? Per favor, que no fa ni un mes que varen jutjar els meus tres antecessors en el càrrec per querelles vostres!»

Crítiques a Esquerra per «posar el fre per evitar el conflicte amb l'Estat»

Josep Costa s'ha mostrat molt crític amb l'estratègia pragmàtica d'ERC, assegurant que «una cosa és ser independentista i una altra tenir un pla per a fer la independència. I la direcció del partit no té una estratègia convincent. Crec que els seus votants opinen diferent».

En aquest sentit, el vicepresident del Parlament advoca per buscar la independència de Catalunya «no defugint el conflicte, amb mobilització ciutadana, institucions populars paral·leles» i reivindicant drets «sense demanar permís».

Defensa l'actuació de Torra i carrega contra la monarquia

Costa ha defensat que el president de la Generalitat, Quim Torra, «no ha pretès imposar cap decisió al Parlament» en reclamar-li que cessi el secretari general de la cambra, Xavier Muro, per no haver publicat íntegrament les resolucions aprovades al ple de la monarquia.

A més, ha assegurat que els membres de la Casa Reial «han d'anar a la presó» si es confirma que són «una estructura delictiva». «Si algú creu que la conducta de la monarquia espanyola és la mateixa que la de la família Pujol, les conseqüències són aquestes», ha advertit.