L'exalcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, anirà a judici pel cas Inipro

El jutge ha desestimat els recursos presentats i portarà a judici a la plana major del PSC tarragoní

El jutge ha desestimat els recursos dels acusats i l'exalcalde socialista, Josep Fèlix Ballesteros, haurà de seure a la banqueta dels acusats | ACN

Finalment s'han acomplert els pitjors presagis dels polítics socialistes implicats en el cas Inipro i el jutge ha desestimat els recursos presentats. Així doncs, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde socialista de Tarragona durant 12 anys; Begoña Floria, portaveu dels equips de govern socialistes i un dels noms més destacats dels mandats de Ballesteros; l'excap de gabinet de l'alcalde; l'exregidora socialista responsable de Serveis Socials; i l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), entre altres, hauran de seure al banc dels acusats.

David Rocamora, advocat de Ballesteros, ha assegurat que el seu client vol «que el judici es faci com més aviat millor. Josep Fèlix Ballesteros té una absoluta falta de relació amb els fets jutjats i la resolució on es desestimen els recursos presentats no resol sobre els arguments de la defensa, simplement diu que han de ser valorats en un judici». 

D'altra banda, en sengles resolucions del 15 d'abril, la secció quarta de l'Audiència de Tarragona ha dictat el sobreseïment provisional de les actuacions respecte a la funcionària municipal Araceli Saltó; i els treballadors Maria Cecilia Mangini, Vasile Baltaretu, Judit Cepero, Juan Carlos Lozano i Mario Bulzuri.

La reacció de la CUP

Per entendre'ns, el cas Inipro és un cas on s'esbrina un presumpte finançament irregular del PSC de Tarragona. En concret, els alts càrrecs socialistes encara en actiu, Ballesteros i Floria, han de respondre sobre si van donar feina a simpatitzants, i afiliats, socialistes a una empresa privada, Inipro, que havia sigut contractada per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST).

L'acusació recau en el fet que, presumptament, aquests treballadors a qui el partit va buscar ocupació no haurien desenvolupat tasques per l'IMSST, sinó pel PSC. En concret, haurien gestionat les xarxes socials de l'alcalde. La CUP va ser la formació política que va portar el tema a judici i aquest matí de dimecres, 27 de maig, quan s'ha conegut la notícia, ho ha celebrat a través d'una piulada al compte de Twitter de la seva portaveu, Laia Estrada


Comentaris

envia el comentari