Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Josep Lluís Trapero es va posar a disposició de la justícia després de la declaració d'independència al Parlament de Catalunya

L'exmajor dels Mossos d'Esquadra va enviar dos correus electrònics al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i al fiscal superior de Catalunya
Josep Lluís Trapero, durant una de les seves declaracions a l'Audiència Nacional | Cedida

 

L'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, es va posar a disposició de la justícia el passat 27 d'octubre, després de la declaració unilateral d'independència (DUI) al Parlament de Catalunya. Així consta en les al·legacions que la seva advocada, Olga Tubau, ha presentat davant la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, que va decidir processar Trapero per rebel·lió i organització criminal. 

A disposició de la justícia per «donar compliment a les ordres» que vinguessin

Segons la defensa de l'excap de la policia catalana, Trapero va enviar, el mateix dia que el Parlament proclamava la República Catalana, correus electrònics al «president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Barriento Pacho, i al fiscal superior de Catalunya, «tristament mort», José María Romero de Tejada». 

 

En aquests mateixos correus electrònics, l'exmajor assegurava que, després d'assabentar-se sobre el que estava passant al Parlament de Catalunya la tarda d'aquell dia, «i desconeixent les conseqüències jurídiques de la mencionada declaració i sobre qui podrien caure les mateixes, el cos dels Mossos d'Esquadra es posava a disposició tant del TJSC com de la Fiscalia» amb l'objectiu de «donar compliment a les ordres que es poguessin derivar en relació a aquells fets». 

 

Pere Soler, al costat de Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero | Efe

 

Al mateix temps, la defensa de l'excap de la policia autonòmica assenyala que Trapero va assegurar que els Mossos d'Esquadra continuarien «garantint la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya»

Compareixences de Pere Soler César Puig i Teresa Laplana

Aquest mateix dilluns, Josep Lluís Trapero va desplaçar-se novament fins a l'Audiència Nacional, on la jutgessa Carmen Lamela l'havia citat per comunicar-li el seu processament pels delictes de rebel·lió i organització criminal, i les seves raons. L'exmajor dels Mossos va entrar al tribunal a les 9.00 hores, i va sortir cinc minuts després. 

 

Al mateix temps, la magistrada que porta el cas també va citar a declarar l'exdirector dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, l'exsecretari general d'Interior, César Puig i Casañas, i la intendent dels Mossos, Teresa Laplana. De la mateixa forma que Trapero, Soler i Puig han fet una visita exprés, i han abandonat l'Audiència Nacional immediatament després de comparèixer davant de la jutgessa. En el cas de Laplana, la intendent ha comparegut per videoconferència. 

 

Carmen Lamela va decidir processar per rebel·lió i organització criminal Trapero, Soler i Puig per haver exercit, suposadament, com a membres d'una organització amb «premeditada estratègia», per aconseguir alterar «l'organització política de l'Estat». La magistrada es refereix tant als esdeveniments que van tenir lloc els dies 20 i 21 de setembre al departament d'Economia, com al referèndum del dia 1 d'octubre. 

Comentaris