Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa

Josep Maria Argimon, el nou secretari de Salut Pública

Serà el substitut de Joan Guix

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa
Salut ha anunciat aquest dissabte el nou secretari de Salut Pública | cedida

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha triat a l'epidemiòleg Josep Maria Argimon per a liderar la secretària de Salut Pública, després que Joan Guix deixés el lloc a principis de juny. L'anunci ha arribat després de la reunió celebrada aquest matí amb el president de la Generalitat,  Quim Torra; el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Argimon és epidemiòleg llicenciat en medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en medicina preventiva i salut pública a l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), diplomat en epidemiologia i estadística per la Universitat Pierre et Marie Curie París IV; màster en atenció sanitària basada en l’evidència per la Universitat d’Oxford i màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les. També ha estat consultor internacional a l’Amèrica Llatina per a la Unió Europea i l’Agència Alemanya de Cooperació. És autor de llibres i articles sobre epidemiologia clínica, planificació sanitària i salut pública.

L'objectiu és maximitzar la sincronia entre Salut Pública i l'ICS

Segons un comunicat de Salut, l’encàrrec de simultanejar la secretaria de Salut Pública i l'ICS té per objectiu maximitzar la sincronia entre la màxima autoritat en l’àmbit de la vigilància i control de la salut pública amb el conjunt de la xarxa assistencial en l’actual situació epidemiològica i en col·laboració amb el CatSalut.

  

covid-19

Joan Guix deixava el càrrec el passat mes de juny

Guix va deixar el càrrec per motius de salut el 2 de juny després d'ocupar la plaça des de 2015, va dirigir la gestió de la crisi del coronavirus i va prendre la decisió de deixar-lo coincidint amb l'evolució a la baixa dels contagis.