Josep Ramon Bosch deixa SCC per preparar una força política catalanista de dretes

El president de la Societat Civil Catalana vol construir un projecte que trenqui la majoria independentista al Parlament
Josep Ramon Bosch vol trencar la majoria independentista del Parlament
Josep Ramon Bosch vol trencar la majoria independentista del Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

Després de cinc mesos en la presidència, Josep Ramon Bosch va anunciar que deixaria la presidència de Societat Civil Catalana, entitat de la qual és fundador. L'objectiu principal de la seva dimissió, segons ell mateix, és «trencar la política de blocs» i buscar una nova via política a Catalunya. Bosch deixa l'entitat per centrar-se a construir un projecte polític catalalanista de dretes «que trenqui la majoria independentista».

 

A més, la idea de Bosch, que deixarà el càrrec oficialment el 26 de juny, és intentar que Pablo Casado, Albert Rivera i Pedro Sánchez uneixin forces en la nova formació del Govern, per tal d'evitar que la política espanyola estigui «en mans de populistes i independentistes».

 

«Hem de trencar el joc del separatisme»

«A partir d'ara em centraré a superar els blocs a Catalunya. Hem de trencar aquest joc conceptual del separatisme i en aquest punt és un iniciaré la meva batalla», va declarar. Així doncs, la idea de Bosch és iniciar un projecte polític de centredreta que trenqui la majoria independentista al Parlament.

 

Segons informa 'Crónica Global', Bosch, després de totes les amenaces rebudes els últims anys, té clar que no vol situar-s en primera línia, sinó que ha de romandre en un segon pla. Tot i això, el seu objectiu polític és clar: «Es poden agrupar diferents sectors per impulsar una força catalanista», assenyala.

 

Bosch va votar ERC

Recentment, el mateix dia que es va anunciar que Bosc deixaria la presidència de Societat Civil Catalana, es va fer públic que l'ultraespanyolista havia votat a Esquerra Republicana en les darreres eleccions municipals a Santpedor —a la comarca del Bages—, el seu poble natal. Ho va confessar ell mateix quan va ser preguntat per la seva preferència per l'alcaldia de Barcelona. 

 

Davant la sorpresa d'aquest vot inexplicable, Bosch va aclarir que el candidat republicà del seu poble natal és el seu cosí germà, Xavier Codina. Això va provocar un gran enrenou a les xarxes i entre els constitucionalistes. Bosch defensa trencar aquesta «política de blocs», sota el convenciment que hi ha un espai per una nova força política al Parlament «que pugui trencar la majoria independentista». 

 

També et pot interessar...

 

 

 Comentaris
Patricia García Ventura
Un catalanista je je je

envia el comentari