Josep Rull explica com va ser el seu dia a dia a la presó d'Estremera

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat qualifica l'experiència de «molt dura»

Romeva, Mundó, Rull i Turull amb les mans enlaire agraint el suport en el moment de sortir de la presó d'Estremera.
Romeva, Mundó, Rull i Turull agraint el suport en el moment de sortir de la presó d'Estremera. | CatalunyaDiari.cat

Josep Rull, número sis de la llista de Junts per Catalunya per Barcelona de cara a les eleccions catalanes del pròxim 21 de desembre, va explicar en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres dia 6, quina ha estat la seva experiència a la presó d'Estremera, on va compartir cel·la amb Jordi Turull, que serà el número quatre en la mateixa llista electoral. En concret, hi va haver un aspecte que el va «molestar» especialment.

«Vaig sortir amb la boca plena de llagues»

El menjar. Si alguna cosa va sorprendre l'exconseller de Territori i Sostenibilitat de la vida a presó aquesta va ser la «qualitat» dels aliments que es procuraven als presos del seu mòdul. «El menjar era molt flatulent.(...) El primer dia ens van donar unes hamburgueses que estaven tan cremades que se'm va trencar la forquilla», ha explicat Rull. «M'ha fet patir molt: vaig sortir amb la boca plena de llagues».

Un tracte esgarrifós

Un altre dels moments més durs pel conseller cessat va ser el de la seva arribada a la presó de Navalcarnero —el primer destí on se'l va enviar—, i és que la recepció que l'esperava no va ser del tot agradable. Una vegada arribat allà el va rebre un funcionari que, sense cap tipus d'embuts, li va dedicar un sonor: «Se us ha acabat la ximpleria», per afegir a continuació que passaria tant temps a la presó que «t'acabaràs aprenent de memòria aquesta interlocutòria».

Tot i aquestes experiències, segons explica Rull, el tracte amb la resta de presos interns a la presó va ser del tot cordial, tant que, abans de sortir-ne, es va acomiadar d'ells entre abraçades. «No ens vam voler aïllar. Al ping-pong hi jugava dues hores al dia amb un reclús de Vietnam», ha relatat a tall d'exemple.

En total, els dos exconsellers van compartir cel·la durant 32 dies. Amb la resta de presos pertanyents al Govern però, només es podien veure en els moments d'anar a missa. A més, ha confessat també que, donades les poques alternatives disponibles, no li va quedar altre remei que convertir-se en aficionat de la sèrie de televisió 'La que se avecina'.


Comentaris

envia el comentari