Josep Rull podria unir-se a la vaga de fam indefinida de Sànchez i Turull

El seu advocat ha demanat que els presos en dejú no hagin d’anar al menjador ni netejar-lo

Josep Rull podria unir-se a Sànchez i Turull en la seva vaga de fam indefinida
Josep Rull podria unir-se a Sànchez i Turull en la seva vaga de fam indefinida | CatalunyaDiari.cat

Lavaga de fam de Jordi Sànchez i Jordi Turull portarà cua durant bastant temps. En només un dia tothom s’ha revolucionat amb la sorprenent dedició que han pres els dos empresonats al centre penitenciari de Lledoners. Ara, però, un altre dels presos polítics podria unir-se als seus companys.

L’exconseller Josep Rull, segons ha explicat el seu advocat, està meditant afegir-se a la vaga de fam indefinida que Sànchez i Turull han començat aquest dissabte 1 de desembre a Lledoners, amb l’objectiu de denunciar el «bloqueig» del Tribunal Constitucional a la justícia internacional perquè no resol els recursos d’empara que han presentat les defenses dels empresonats.

Pina demana que  Sànchez i Turull no netegin el menjador

L’advocat Jordi Pina, qui també representa els diputats de JxCat, ha estat entrevistat al programa ‘FAQS’ de TV3 i ha opinat que «no descarta» que Josep Rull acabi unint-se a la protesta de Sànchez i Turull. El lletrat ha demanat que els presos en dejú voluntari no hagin d’assistir als àpats ni hagin de fer les feines de neteja al menjador, ja que «és absolutament absurd i ho fa tot molt més feixuc».

Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural
Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural | Twitter

La vaga de fam de Sànchez i Turull crea noves qüestions sobre l’acció política dels partits independentistes i sobre el judici al Tribunal Suprem perquè, en un primer moment, no se sap quin efecte tindrà aquesta protesta en el judici previst per finals de gener, si dos dels processats es presenten amb signes evidents d’haver passat setmanes de dejuni.

Vaga de fam per donar visibilitat internacional

Aquesta acció, però, té com a objectiu pressionar el Tribunal Constitucional perquè tramiti els recursos d’empara per poder recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans i, a més a més, donar visibilitat internacional sobre la vulneració dels drets dels presos polítics i el procés independentista.

Per una altra part, Pina ha assegurat que la vaga de fam indefinida de Sànchez i Turull no modificarà l’estratègia que tenen prevista per la defensa: «En els pròxims dies presentaré al Tribunal Suprem els recursos previstos per demanar la seva llibertat». Finalment, Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, ha manifestat que aquesta acció podria dificultar que els presos fossin traslladats a Madrid per assistir al judici i els ha donat un marge de «supervivència» dentre un mes i mig i dos mesos si no mengen res.


Comentaris

envia el comentari