Juan Carlos Girauta: «El senyor Torra és racista. Jo li dic i ho assumeixo»

Aquest s'ha defensat dient que «Pedro Sánchez també ho va dir»

Juan Carlos Girauta, en una foto d'arxiu al Congrés.
Juan Carlos Girauta, en una foto d'arxiu al Congrés. | CatalunyaDiari.cat

Juan Carlos Girauta no s’ha estat de res i s’ha sumat al gran grup de personalitats polítiques que han optat per mostrar menyspreu per Quim Torra. El diputat de Ciutadans al Congrés dels Diputats, de fet, no es va estar de res per titllar-lo de «racista» en diverses ocasions, sense que la mesa hi intervingués.

«El senyor Torra, el racista», va començar dient el mateix Girauta mentre mirava la bancada de Junts per Catalunya al Congrés. Per això mateix, davant les queixes d’un sector de la càmera, aquest va dir: «Pedro Sánchez també ho va dir, però ara un grapat de vots potser ha convertit en una persona respectuosa de la diversitat ètnica».

«Jo li dic racista i ho assumeixo»

Al fil de la crítica a Torra, al·legant que Pedro Sánchez també l’havia acusat de racista, el mateix Girauta ha explicat: «Jo al senyor Quim Torra també li dic racista, i ho assumeixo».

Carles Campuzano, diputat del PDeCat, ha volgut fer constar l’insult, tot i que el president de la càmera ha optat per no destacar-ho. Segons aquest, doncs, Girauta: «Ha fet referència a unes paraules que fins i tot han estat pronunciades per altres líders polítics i que es pronuncien en el context d'un debat polític intens».

El president Torra encara està «estudiant» la seva assistència.
El president Torra, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Campuzano, davant la negativa, ha demanat a Girauta que retirés l’insult. Aquest, però, lluny de demanar perdó, ha dit: «No puc perquè és descriptiu, el senyor Torra és un racista».

Se suma a la crítica d’Alfonso Guerra

Tampoc es va estar de res Alfonso Guerra quan va titllar Quim Torra de «nazi». En una entrevista a la ‘Cadena SER’, l’exvicepresident del govern d’Espanya va posar en relleu els comentaris a Twitter que el president català havia fet sobre «els espanyols».

Quim Torra, finalment, va optar per reaccionar presentant una querella contra l’exdirigent socialista.


Comentaris

envia el comentari