Zoido assegura que moltes càrregues policials l'1-O eren 'fake news'

L'actual govern espanyol, tot i que reconeix que van ser «un error», també defensa que moltes de les imatges d'aquella jornada eren falses

Juan Ignacio Zoido, l'exministre espanyol d'Interior
Juan Ignacio Zoido, l'exministre espanyol d'Interior | CatalunyaDiari.cat

Fa un any, durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre, al capdavant del ministeri de l'Interior espanyol estava l'exalcalde de Sevilla, Juan Ignacio Zoido. Per justificar les imatges de les dures càrregues policials que es van viure aquell dia, el popular va assegurar que moltes eren imatges falses, i va defensar l'actuació de la Guàrdia Civil i del cos de la Policia Nacional. 

Les 'fake news' principals culpables segons Zoido

Ara, després de perdre el ministeri amb l'arribada al poder de Pedro Sánchez gràcies a la moció de censura presentada contra el president Mariano Rajoy, Juan Ignacio Zoido manté el seu relat. En una entrevista a Televisió Espanyola dilluns a la nit, el polític ha atribuït les càrregues a les 'fake news', i va insistir que molts votants van col·locar nens al capdavant per tal de defensar els col·legis electorals. 

Fa uns dies, el mateix Juan Ignacio Zoido va assegurar que és Carles Puigdemont el que s'ha de disculpar pels fets que es van viure l'1 d'octubre, alhora que va tornar a insistir en la bona feina de la policia. En concret, el polític ha assenyalat que les condicions en les quals es van veure obligats a actuar els agents eren «molt lamentables per la resistència activa i organitzada», i tot que i així «es va haver de fer ús proporcionat de la força». 

El govern de Sánchez també defensa l'actuació policial

La posició de Zoido no s'allunya gaire de la de l'actual govern de Pedro Sánchez, que ahir va reconèixer, no obstant això, que les càrregues policials van ser un «error». La portaveu de l'executiu, Isabel Celaá, va culpar Mariano Rajoy per no «haver encertat» en cap de les seves previsions, i ha destacat que, amb un govern socialista, «s'hagués fet política abans». 

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá | gtres

 

Tot i això, Celaá va defensar que l'actuació de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional va ser proporcionada, «amb l'excepció d'alguns casos molt aïllats que s'estan investigant», i va indicar que «moltes imatges d'aquell dia eren falses». Finalment, la portaveu va recordar que el referèndum va ser il·legal, i que tan sols va servir per visibilitzar la «fractura de la societat catalana». 


Comentaris

envia el comentari